Κοπή πίτας της Μητροπόλεως στην "Παναγίτσα".


Με την παρουσία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Ύδρας Σπετσών και Αιγίνης κυρίου Εφραίμ Στενάκη, του Δημάρχου της Αίγινας κυρίου Παναγιώτη Κουκούλη, εκπροσώπων του Δημοτικού Συμβουλίου, Συλλόγων και Φορέων του νησιού και πλήθος κόσμου, πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στον Ιερό Ναό της Εισόδου της Θεοτόκου, της ενορίας της "Παναγίτσας" η καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Μητροπόλεως μας. Η παρουσία του κόσμου γέμισε ασφηκτικά τον ναό, θυμίζοντας σε όλους ότι πρόκειται για μία από τις πιο καθιερωμένες εκδηλώσεις της εκκλησίας που συμπίπτει με την αρχή του νέου έτους.

Μεταξύ άλλων μίλησαν ο Σεβασμιώτατος κύριος Εφραίμ Στενάκης και ο Δήμαρχης της Αίγινας κύριος Παναγιώτης Κουκούλης. Στην ομιλία του ο κύριος Κουκούλης έκανε αναφορά στα όσα επηρεάζουν τη ζωή σήμερα φέρνοντας αλλαγές στη σταθερότητα των θεσμών. Η αρνητική οικονομική συγκυρία, αλλά και οι κοινωνικοί τριγμοί από τα όσα συντάραξαν πρόσφατα την ελληνική κοινωνία, κάνουν τον κόσμο να επιστρέφει και να αναζητά τις εσωτερικές αξίες.


Αμέσως μετά το λόγο πήρε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κύρος Εφραίμ Στενάκης ο οποίος είπε: "Στην αρχή του νέου έτους, στόχος μας, ελπίδα μας και απόφαση μας, είναι να διορθώσουμε τα ημαρτημένα." και συνέχισε "Ο κεντρικός σχεδιασμός είναι αναγκαίος και επιβάλλεται, αλλά η αιχμή του δόρατος είναι η ενορία". Ο κύριος Εφραίμ έκανε αναφορά σε όλες τις δράσεις που αναπτύσσει η Μητρόπολη σε σχέση με τις ενορίες, είτε αυτές αφορούν πολιτιστικά γεγονότα, είτε δράσεις στήριξης του συνανθρώπου μας.

Μετά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας κλήρος και τα μέλη των ενοριών, είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν και να ανταλλάξουν ευχές για την καινούργια χρονιά.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png