Η περιφορά της εικόνας του Αγίου Νικολάου στην παραλία της Αίγινας.

Με κάθε λαμπρότητα γιορτάστηκε και φέτος η εορτή του Αγίου Νικολάου στην Αίγινα. Το πρωί μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, ξεκίνησε η λατρευτική πομπή στην παραλία του νησιού, με εκατοντάδες πιστούς να την ακολουθούν. Οι γνώριμες, συγκινητικές εικόνες, άρρηκτα συνδεδεμένες με την παράδοση και τη θρησκευτικότητα των κατοίκων της Αίγινας, δεν έλειψαν και φέτος, με τους ενορίτες του Αγίου Νικολάου να στρώνουν από νωρίς με άνθη και χαλιά, το δρόμο έξω από το εκκλησάκι της της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας, που αποτελεί και το πρώτο σημείο που οι ιερείς πραγματοποιούν δέηση.

Κάποια από τα πλοία που ήταν στο λιμάνι, απέδωσαν τιμή στη λατρευτική πομπή με συριγμούς. Ακολούθησαν δύο ακόμη δεήσεις, ενώ η φιλαρμονική του Μουσικού Συλλόγου Μούσα, μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου, οι ναυτοπρόσκοποι, μαζί με εκπροσώπους της διοίκησης του Δήμου, των Σωμάτων Ασφαλείας του νησιού και πλήθος κόσμου, συνόδεψαν την εικόνα κατά την επιστροφή της στην εκκλησία.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png