Η εκδήλωση για την Βασιλόπιτα της Ιεράς Μητρόπολης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης στην "Παναγίτσα".

Στον ιερό ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα η ετήσια εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ιεράς Μητρόπολης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης. Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκπρόσωποι τοπικών αρχών, φορέων, συλλόγων και των εκκλησιαστικών συνεργατών, ενώ παρέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ.κ. Εφραίμ.

Την εκδήλωση προλόγησε ο Γενικός Αρχιερατικός Επόπτης αρχιμανδρίτης, πατέρας Αμφιλόχιος Γελαδάκης και χαιρέτησε με σύντομη ομιλία ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Δημήτρης Μούρτζης. Μία σειρά από επίκαιρα ζητήματα, αλλά και θέματα της πίστεως στην καθημερινή ζωή, ήταν κάποια από τα θέματα της ομιλίας του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ προς το εκκλησίασμα.

Η όμορφη εκδήλωση περιελάμβανε κάλαντα και ύμνους των ημερών από την  παιδική χορωδία της Ιεράς Μητρόπολης,  υπό τη διεύθυνση της κυρίας Ελένης Αθανασοπούλου και του μουσικολόγου, πρωτοπρεσβύτερου Νικολάου Γαρυφάλλου. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας και την ανταλλαγή ευχών για τη νέα χρονιά.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png