Η εκδήλωση για την Βασιλόπιτα της Ιεράς Μητρόπολης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης στην "Παναγίτσα".

Στον ιερό ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα η ετήσια εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ιεράς Μητρόπολης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης. Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκπρόσωποι τοπικών αρχών, φορέων, συλλόγων και των εκκλησιαστικών συνεργατών, ενώ παρέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ.κ. Εφραίμ.

Την εκδήλωση προλόγησε ο Γενικός Αρχιερατικός Επόπτης αρχιμανδρίτης, πατέρας Αμφιλόχιος Γελαδάκης και χαιρέτησε με σύντομη ομιλία ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Δημήτρης Μούρτζης. Μία σειρά από επίκαιρα ζητήματα, αλλά και θέματα της πίστεως στην καθημερινή ζωή, ήταν κάποια από τα θέματα της ομιλίας του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ προς το εκκλησίασμα.

Η όμορφη εκδήλωση περιελάμβανε κάλαντα και ύμνους των ημερών από την  παιδική χορωδία της Ιεράς Μητρόπολης,  υπό τη διεύθυνση της κυρίας Ελένης Αθανασοπούλου και του μουσικολόγου, πρωτοπρεσβύτερου Νικολάου Γαρυφάλλου. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας και την ανταλλαγή ευχών για τη νέα χρονιά.