Η κατανυκτική πομπή και η κορύφωση του Θείου Δράματος στις εκκλησίες της Αίγινας.

Μέσα σε κλίμα κατάνυξης, πραγματοποιήθηκε σήμερα το βράδυ στους ενοριακούς ναούς της Αίγινας, η πομπή του Εσταυρωμένου, η κορύφωση του Θείου Δράματος. Κατά τη διάρκεια της ακολουθίας του εσπερινού, οι καμπάνες στο Μητροπολιτικό Ναό της Αίγινας κτύπησαν πένθιμα και πραγματοποιήθηκε το τελετουργικό της Σταύρωσης του Θεανθρώπου. Τα δώδεκα ευαγγέλια που διαβάζονται περιγράφουν τα Άγια Πάθη. Μετά τις 10:30 σήμερα το βράδυ, στο μητροπολιτικό ναό της Αίγινας, όπως και στους άλλους ενοριακούς ναούς του νησιού, θα ξεκινήσει η ετοιμασία του στολισμού των επιτάφιων.

Αύριο, Μεγάλη Παρασκευή, θα γίνει η περιφορά των επιταφίων των ενοριών. Στο Δημοτικό Νεκροταφείο της Αγίας Ειρήνης, που γίνεται νωρίς το απόγευμα, αυτή θα ξεκινήσει στις 5 μ.μ. και όπως κάθε χρόνο η διαδρομή της λατρευτικής πομπής, θα είναι  στην παραλιακή οδό της περιοχής. Για λίγα λεπτά η κυκλοφορία των αυτοκινήτων θα διακοπεί.

Για αύριο το βράδυ, η συνάντηση των τριών επιτάφιων από τους ενοριακούς ναούς του κέντρου, θα γίνει στην Παλαιά Προβλήτα περίπου στις 9:45 μ.μ.