Η περιφορά των επιτάφιων στο κέντρο και στην παραλία της Αίγινας.

Τηρώντας την παράδοση ετών, οι επιτάφιοι των τριών ενοριών του κέντρου, συγκεντρώθηκαν στην Παλαιά Προβλήτα σήμερα το βράδυ, μετά την περιφορά τους στις γνώριμες διαδρομές, που ακολουθούν κάθε χρόνο αυτή την ημέρα, στα γραφικά σοκάκια του κέντρου. Οι επιτάφιοι των ενοριών της Μητροπόλεως, της "Παναγίτσας" και του Αγίου Νικολάου, ανθοστολισμένοι, έμοιαζαν να ακτινοβολούν, μεταφέροντας το μήνυμα της Θυσίας του Θεανθρώπου.

Η φιλαρμονική του Μουσικού Συλλόγου Αίγινας ΜΟΥΣΑ παιάνιζε πένθιμα εμβατήρια, ενώ οι γυναίκες στις γειτονιές των ενοριών, έψελναν και έραιναν με άνθη του δρόμους, από όπου θα περνούσαν οι επιτάφιοι. Οι καμπάνες των τριών ενοριών χτυπούσαν πένθιμα, ενώ το φως των κεριών δεξιά και αριστερά του δρόμου της παραλίας, δημιουργούσε ένα εντυπωσιακό μοτίβο. Το ίδιο εντυπωσιακή ήταν και η παρουσία των κατοίκων και των παραθεριστών του Πάσχα, που παρακολούθησαν την κοινή δέηση των τριών ενοριών στην Παλαιά Προβλήτα. Ο πατέρας Αμφιλόχιος Γελαδάκης, διάβασε το μήνυμα του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ.

Δείτε φωτογραφίες από την περιφορά των επιταφίων εδώ.

Σε όλη τη διάρκεια της περιφοράς, οι πιστοί που ακολουθούν τη λατρευτική πομπή του επιταφίου, κρατούν αναμμένα κεριά και ψάλουν, ενώ όταν πια ο επιτάφιος φτάσει στην είσοδο του ναού, σύμφωνα με την θρησκευτική παράδοση, περνούν κάτω από αυτόν για ευλογία.