Η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και η Πανηγυρική Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου.

Xοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ.κ. Εφραίμ, του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Νέας Σμύρνης κ.κ. Συμεών και του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Εδέσσης  κ.κ. Ιωήλ, τελέσθηκε μέσα σε πανηγυρικό κλίμα σήμερα το πρωί, η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, η Πανηγυρική Δοξολογία και η Λιτάνευση των τιμίων Λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου. Η Ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου έγινε το 1953 και στις 20 Απριλίου του 1961, έγινε η επίσημη αγιοποίηση του. Κατά τη διάρκεια των δύο ημερών στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου και στην Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδος προσήλθαν για να προσκυνήσουν τον Άγιο πιστοί από την Αίγινα, πολλά μέρη της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και η Πανηγυρική Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου όπως μεταδόθηκε από το ραδιόφωνο του Aegina Portal


Οι διήμερες εορταστικές εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν στις 6 το απόγευμα με τον μεγάλο εσπερινό της αποδόσεως και την παράκληση στη μονή της Αγίας Τριάδος. Τη Θεία Λειτουργία και τη Δοξολογία που ακολούθησε παρακολούθησε ο βουλευτής κύριος Κώστας Κατσαφάδος, ο δήμαρχος κύριος Δημήτρης Μούρτζης, εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής, του Δημοτικού Συμβουλίου, των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και συλλόγων και φορέων του νησιού.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png