Εβδομάδα αφιερωμένη στην εξωτερική Ιεραποστολή. Εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο Κυψέλης.


Γράφει ο Νεκτάριος Λαβούτας. Φωτο: Νεκτάριος Λαβούτας.
Πέρασε μια εβδομάδα αφιερωμένη στην εξωτερική Ιεραποστολή, 8-14 Μαρτίου, γεμάτη περισυλλογή για τους αδελφούς μας Ιεραποστόλους ανά τον κόσμο. Μία εβδομάδα γεμάτη αγάπη για εκείνος που αψηφώντας τους κινδύνους σε κάποιες αφιλόξενες χώρες, κηρύττουν το λόγο του Κυρίου. Για το λόγο αυτό ο Σύλλογος Φίλων Ιεραποστολής Ορθοδόξου Εκκλησίας της Κορέας διοργάνωσε την Κυριακή 15 Μαρτίου στο Πνευματικό Κέντρο της Κυψέλης  της Αίγινας, ομιλία επ΄ευκαιρία της εβδομάδος εξωτερικής ιεραποστολής.   

Την εκδήλωση άνοιξε ο θεολόγος εκπαιδευτικός και πρόεδρος του Π. Κ. κ. Μπήτρος Γεώργιος, που αναφέρθηκε στους Αιγινήτες Αγίους Ιεραποστόλους. Τον μαθητή του Αποστόλου Παύλου, Άγιο Κρίσπο ιδρυτή της εκκλησίας της Αίγινας, τον Άγιο Λεόντιο, από την Κυψέλη, τους Αγίους αδελφούς Ιούλιο και Ιουλιανό, από την Παχειά Ραχή. Είπε χαρακτηριστικά: "Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορέας κ. Αμβρόσιος, θα έλεγε κανείς ότι είναι ένας κρίκος της αλυσίδας από τον Άγιο Κρίσπο έως και σήμερα, μιας αλυσίδας Ιεραποστολική που υπογραμμίζει και μαρτυρεί μια άλλη διάσταση, μια άλλη σελίδα της τοπικής εκκλησιαστικής ιστορίας". 

Στη συνέχεια ο κύριος ομιλητής, Πανοσιολογιώτατος Αρχ. κ. Ιωαννίκιος Γιαννόπουλος ανέπτυξε το θέμα "Βήματα στην Ιεραποστολή με συνοδοιπόρο το Ευαγγέλιο των Απόκρεω". Έκανε αναφορά στη δράση και στο σπουδαίο ρόλο των ιεραποστόλων λέγοντας "…η εβδομάδα της εξωτερικής ιεραποστολής είναι αφιερωμένη στους φίλους και αδελφούς μας που άφησαν την πατρική γη για να γίνουν εργάτες του Ευαγγελίου, προσφέροντας τον εαυτό τους, στο Κήρυγμα της Βασιλείας του Θεού, στους μακρινούς συνανθρώπους μας, που γίνονται τα νεόφυτα μέλη της Εκκλησίας και σύσσωμοι του Χριστού".
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του είπε: "Η ιεραποστολή είναι ένα ζήτημα και ένα αίτημα, είναι δρόμος και τρόπος, πρόκειται για μια πραγματικότητα που προήλθε από την εντολή του Χριστού Πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τα Έθνη". Αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Σεβ. Μητροπολίτου Κορέας κ.Αμβροσίου, τονίζοντας την απλότητα και το ήθος που τον διακρίνει, καθώς και του έργου που επιτελείτε στην μακρινή Κορέα.

Μετά το πέρας των ομιλιών προβλήθηκε DVD με « ξενάγηση» της Κορέας του σήμερα, με την δράση των εκκλησιαστικών Ορθοδόξων ενοριών της, τους ναούς και τα ιδρύματα της Ι.Μητροπόλεως Κορέας.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Γραμματέας του Συλλόγου, κ. Νεκτάριος Λαβούτας, που ευχαρίστησε  τους παρευρισκομένους, τις τοπικές αρχές και τον κλήρο του νησιού, για την παρουσία τους.

Το παρόν τους έδωσαν δεκάδες πιστών καθώς και η Νομαρχιακός Σύμβουλος της Νομαρχίας Πειραιώς κυρία Στάθη Δήμητρα οι  Δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Αίγινας κύριοι Αποστολίδης Ανδρέας και Τζίτζης Φίλλιπος και ο πρόεδρος του Τ. Σ. Κυψέλης κ. Νίκος Μαρίνος.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png