Η εκδήλωση για τη Βασιλόπιτα της Ιεράς Μητρόπολης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης.


Μία όμορφη εκδήλωση με κάλαντα, εορταστικούς ύμνους και μελωδίες, πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στον ιερό ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου, την "Παναγίτσα". Ήταν η εκδήλωση για τη βασιλόπιτα της Ιεράς Μητρόπολης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ, ενώ συμμετείχαν εκκλησιαστικοί συνεργάτες, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φορέων, καθώς και πιστοί από πολλές ενορίες του νησιού.

Την εορταστική εκδήλωση "χρωμάτισε" μουσικά η φιλαρμονική του Μουσικού Συλλόγου Αίγινας ΜΟΥ.Σ.Α. υπό τη διεύθυνση της κυρίας Ελένης Αθανασοπούλου, προλόγισε ο Γενικός Αρχιερατικός Επόπτης αρχιμανδρίτης, πατέρας Αμφιλόχιος Γελαδάκης, ενώ χαιρέτησε ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Δημήτρης Μούρτζης.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ ευχήθηκε στο εκκλησίασμα για τη νέα χρονιά, κάνοντας αναφορά στη ελπίδα και την αισιοδοξία, σε καιρούς δύσκολους, όπως αυτές οι δύο έννοιες πηγάζουν από την πίστη. Ακολούθως μίλησε για τον ρόλο της εξουσίας και τα διακριτά χαρακτηριστικά της σε όσους βρίσκονται στους κόλπους της εκκλησίας, αλλά και τους αξιωματούχους της πολιτείας: "Πρέπει να διακονούμε και όχι να περιμένουμε να μας διακονήσουν" είπε.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, μίλησε για την κρίση, τα "κόκκινα δάνεια" και την ανεργία των νέων. Χαρακτήρισε ως "κακουργηματική εκμετάλλευση" να αναγκάζονται να δουλεύουν για 100 ευρώ χωρίς ασφάλιση. Επίσης, παρουσιάζοντας μία λίστα με τις πιο συχνές παραβατικές συμπεριφορές, πολιτών που προσπαθούν να εξαπατήσουν το κράτος, έκανε λόγο για την ανάγκη αλλαγής της νοοτροπίας. "Πως θα περάσει αυτό δεν ξέρω, γιατί ακόμη τα ίδια γίνονται, από όλες τις κυβερνήσεις, όλων των αποχρώσεων. Από την άκρα δεξιά έως την άκρα αριστερά", είπε και συμπλήρωσε ότι: "Η έννοια η οποία διακατέχει την πολιτική είναι πώς θα ξαναεκλεγώ και η αλήθεια ποτέ δεν λέγεται". "Η ψήφος είναι τελικά που κυβερνάει και όχι το δημόσιο συμφέρον", είπε σε άλλο σημείο.

Για τα τοπικά ζητήματα: Έκανε αναφορά στο νοσοκομείο της Αίγινας, υπογραμμίζοντας ότι είναι ίδρυμα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Αντιτάχθηκε στο χαρακτηρισμό που του αποδίδεται κάποιες φορές ως "ιδιωτικό", τονίζοντας ότι είναι κοινωφελές ίδρυμα με προσφορά. Μίλησε επίσης για κάποια θέματα που αφορούσαν σε προτάσεις για τη δημιουργία Νοσοκομείου 40 κλινών και όχι Κέντρου Υγείας κατά τη διάρκεια διαβουλεύσεων το 1981 στην Αίγινα. Ταυτόχρονα, παρουσίασε πρόταση για τη σύναψη σύμβασης του νοσοκομείου με το κράτος, κατά την οποία το νοσοκομείο "βάζει" τα μηχανήματα και το κράτος τους γιατρούς. Ολοκληρώνοντας για το θέμα του νοσοκομείου, μίλησε για την προσφορά του διοικητικού συμβουλίου και τις αλλαγές των μελών που θα γίνουν. Επίσης, αναφέρθηκε στην προοπτική της δημιουργίας Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων στο Λεούσειο Ίδρυμα, λέγοντας ότι η Περιφερειάρχης Αττικής κυρία Ρένα Δούρου τον διαβεβαίωσε ότι θα εξασφαλίσει πιστώσεις ύψους 3.000.000 ευρώ για τη δημιουργία αυτή της μονάδας. Ευχαρίστησε όλους όσους φροντίζουν για τη λειτουργία του συσσιτίου.

Η ομιλία του ολοκληρώθηκε με αναφορές σε διοικητικά θέματα που αφορούν στη λειτουργία των κατασκηνώσεων, της μονής του Αγίου Νεκταρίου και άλλα.

Η εκδήλωση περιελάμβανε κάλαντα και ύμνους από την μικρή χορωδία της Ιεράς Μητρόπολης, υπό τη διεύθυνση του μουσικολόγου, πρωτοπρεσβύτερου Νικολάου Γαρυφάλλου και ολοκληρώθηκε με την ευλογία και την κοπή της βασιλόπιτας από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτης Ύδρα, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ και την ανταλλαγή ευχών για τη νέα χρονιά.

Την παρακολούθησαν εκ μέρους της δημοτικής αρχής ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Δημήτρης Μούρτζης και οι αντιδήμαρχοι κύριοι: Αντώνης Μούρτζης, Βαγγέλης Δέδες και Κώστας Γεννίτσαρης.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png