Σε κλίμα πένθους η κορύφωση του Θείου Δράματος στις εκκλησίες της Αίγινας.


Μέσα σε κλίμα πένθους, αλλά και ιερής κατάνυξης, τελέσθηκε σήμερα το βράδυ στις ενορίες της Αίγινας η ακολουθία των Αγίων Παθών, τα Δώδεκα Ευαγγέλια και η περιφορά του Εσταυρωμένου με τις καμπάνες να ηχούν πένθιμα.

Μετά τις 1 τα ξημερώματα οι γυναίκες των ενοριών θα ξεκινήσουν το στολισμό των Επιταφίων ψάλλοντας τα εγκώμια και τους χαιρετισμούς του Τιμίου Σταύρου όλη τη νύχτα.

Το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής στις 8 π.μ. θα τελεσθεί η ακολουθία των Μεγάλων Ωρών και η Αποκαθήλωσις στις 11 π.μ. Το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής η ακολουθία του Επιταφίου θα ξεκινήσει στις 7 μ.μ. ενώ η έξοδος από τους ενοριακούς ναούς περίπου στις 9.10 μ.μ.

Η συνάντηση των επιταφίων των ενοριών και η κοινή δέηση μπροστά από το κτίριο του παλιού δημαρχείου αναμένεται περίπου στις 9:45 μ.μ.

Στο Δημοτικό Νεκροταφείο της Αγίας Ειρήνης, η ακολουθία του Επιταφίου θα ξεκινήσει στις 5 μ.μ. και όπως κάθε χρόνο η διαδρομή της λατρευτικής πομπής, θα είναι  στην παραλιακή οδό της Αγίας Ειρήνης. Για λίγα λεπτά η κυκλοφορία των αυτοκινήτων θα διακοπεί.