Η περιφορά των επιταφίων σε κεντρικούς δρόμους και στην παραλία της Αίγινας.


Μία μέρα ιδιαίτερη η σημερινή για την Αίγινα. Η περιφορά των επιταφίων από τις ενορίες του κέντρου και η κοινή δέηση στην Παλαιά Προβλήτα είναι μία ξεχωριστή εμπειρία, μία παράδοση που επαναλαμβάνεται, μεταφέροντας στο πέρασμα των χρόνων τα χαρακτηριστικά της φυσιογνωμίας της Αίγινας. Τα γραφικά σοκάκια, τα μπαλκόνια με τις γλάστρες και τα λουλούδια, οι νοικοκυρές που ραίνουν τους δρόμους με άνθη, το θυμιατό μαζί με την εικόνα πάνω στο τραπεζάκι. Όλα λουσμένα στο φως της Μεγάλης Εβδομάδας και της προσμονής της Ανάστασης.

Η φιλαρμονική του Μουσικού Συλλόγου Αίγινας ΜΟΥΣΑ, συνόδευσε από την αρχή μέχρι το τέλος την λατρευτική πομπή, δίνοντας με την παρουσία της ένα ξεχωριστό ύφος. Άνθρωποι κάθε ηλικίας κατέκλυσαν τον παραλιακό δρόμο, ενώ οι κυρίες των ενοριών μετέφεραν με τις ψαλμωδίες τους την πολύτιμη αίσθηση της θρησκευτικότητας, που "δένει" με την παράδοση και μεταφέρεται από γενιά σε γενιά.

Δείτε φωτογραφίες από τους επιτάφιους της Αίγινας εδώ.

Οι τρεις επιτάφιοι, στολισμένοι με πολύχρωμα άνθη έγιναν το επίκεντρο της προσοχής, μέχρι η ολιγόλεπτη αυτή κοινή δέηση να ολοκληρωθεί και οι πιστοί να επιστρέψουν στις ενορίες τους. Εκεί σύμφωνα με την παράδοση περνούν κάτω από τον επιτάφιο παίρνοντας την ευλογία του.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png