Η τελετή άφιξης του Αγίου Φωτός στην Αίγινα.


Στο κεντρικό λιμάνι της Αίγινας, στην προβλήτα των ιπταμένων πραγματοποιήθηκε και φέτος η τελετή άφιξης και υποδοχής του Αγίου Φωτός. Οι καλές καιρικές συνθήκες βοήθησαν ώστε όλα να κυλήσουν ομαλά και το σκάφος 607 του Λιμενικού Σκάφους να καταπλεύσει στην Αίγινα στις 9:15 μ.μ. Στην προβλήτα των ιπταμένων το Άγιο Φως υποδέχθηκαν ο κλήρος και οι κάτοικοι του νησιού κρατώντας φαναράκια και κεριά.

Οι κληρικοί παρέλαβαν το Άγιος Φως ψάλλοντας και το μεταλαμπάδευσαν στους πιστούς. Τον κυβερνήτη και το πλήρωμα του σκάφους του Λιμενικού Σώματος υποδέχθηκε και ευχαρίστησε ο δήμαρχος Αίγινας κύριος Δημήτρης Μούρτζης, όπως επίσης αξιωματικοί του Λιμεναρχείου Αίγινας.

Στην  τελετή συμμετείχε το Αστυνομικό Τμήμα Αίγινας με έναν μοτοσικλετιστή και ένα συμβατικό όχημα, καθώς και ο υποδιοικητής του τμήματος κύριος Απόστολος Θυμιόπουλος. Επίσης συμμετείχε η Ομάδα Αδειούχων Ραδιοερασιτεχνών Αίγινας. Τη μεταφορά από το αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" έκαναν και φέτος ο κύριος Νεκτάριος Λαβούτας και ο κύριος Σωτήρης Μπήτρος. Εκ μέρους του Δήμου στην τελετή συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος κύριος Κώστας Γεννίτσαρης και ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αίγινας κύριος Δημήτρης Καραγιάννης. 

Ακολούθησε η μεταφορά του Αγίου Φωτός στις ενορίες του νησιού.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png