Η τελετή άφιξης του Αγίου Φωτός στην Αίγινα.


Στο κεντρικό λιμάνι της Αίγινας, στην προβλήτα των ιπταμένων πραγματοποιήθηκε και φέτος η τελετή άφιξης και υποδοχής του Αγίου Φωτός. Οι καλές καιρικές συνθήκες βοήθησαν ώστε όλα να κυλήσουν ομαλά και το σκάφος 607 του Λιμενικού Σκάφους να καταπλεύσει στην Αίγινα στις 9:15 μ.μ. Στην προβλήτα των ιπταμένων το Άγιο Φως υποδέχθηκαν ο κλήρος και οι κάτοικοι του νησιού κρατώντας φαναράκια και κεριά.

Οι κληρικοί παρέλαβαν το Άγιος Φως ψάλλοντας και το μεταλαμπάδευσαν στους πιστούς. Τον κυβερνήτη και το πλήρωμα του σκάφους του Λιμενικού Σώματος υποδέχθηκε και ευχαρίστησε ο δήμαρχος Αίγινας κύριος Δημήτρης Μούρτζης, όπως επίσης αξιωματικοί του Λιμεναρχείου Αίγινας.

Στην  τελετή συμμετείχε το Αστυνομικό Τμήμα Αίγινας με έναν μοτοσικλετιστή και ένα συμβατικό όχημα, καθώς και ο υποδιοικητής του τμήματος κύριος Απόστολος Θυμιόπουλος. Επίσης συμμετείχε η Ομάδα Αδειούχων Ραδιοερασιτεχνών Αίγινας. Τη μεταφορά από το αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" έκαναν και φέτος ο κύριος Νεκτάριος Λαβούτας και ο κύριος Σωτήρης Μπήτρος. Εκ μέρους του Δήμου στην τελετή συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος κύριος Κώστας Γεννίτσαρης και ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αίγινας κύριος Δημήτρης Καραγιάννης. 

Ακολούθησε η μεταφορά του Αγίου Φωτός στις ενορίες του νησιού.