Η ακολουθία του Επιταφίου στην Αγία Ειρήνη.


Με τη δημιουργία μιας μεγάλης λατρευτικής πομπής πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα η περιφορά του επιταφίου στο κοιμητήριο της Αγίας Ειρήνης. Σύμφωνα με την θρησκευτική παράδοση τη Μεγάλη Παρασκευή οι πιστοί επισκέπτονται τα κοιμητήρια, έτσι και στο Δημοτικό Κοιμητήριο της Αίγινας επικρατούσε ένα βαθύ κλίμα συγκίνησης και ευλάβειας από κατοίκους του νησιού, που ήρθαν για να τιμήσουν τα προσφιλή πρόσωπα που έχασαν, φέρνοντας λουλούδια και στέφανα, θυμιατίζοντας και ανάβοντας ένα κερί στη μνήμη τους.


Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η περιφορά του επιταφίου έγινε διαμέσου της παραλιακής οδού. ;Άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Αίγινας είχαν φροντίσει να κλείσουν για λίγα λεπτά το τμήμα από το οποίο θα περνούσε η πομπή. Στην ακολουθία έψαλλαν κυρίες που συνόδεψαν τον επιτάφιο, ενώ ο πατέρας Νικόλαος Γαρυφάλλου κατά τη διάρκεια της περιφοράς έψαλε δέηση. Την ακολουθία του επιταφίου στην Αγία Ειρήνη παρακολούθησαν ο δήμαρχος Αίγινας κύριος Παναγιώτης Κουκούλης, ο δημοτικός σύμβουλος κύριος Θεοδόσιος Σακκιώτης και πλήθος πιστών.Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png