Η περιφορά των επιτάφιων στην παραλία της Αίγινας.


Από την αθρόα προσέλευση των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού χαρακτηρίστηκε η περιφορά των επιτάφιων των τριών μεγάλων ενοριών της Αίγινας: της Μητροπόλεως, της "Παναγίτσας" και του Αγίου Νικολάου σήμερα το βράδυ στην παραλία του νησιού. Στην περιφορά των επιτάφιων συμμετείχε και η Δημοτική Φιλαρμονική, η οποία συνόδευσε τον επιτάφιο της Μητροπόλεως, που μέσω των οδών Αντωνίου Πελεκάνου και Τελαμώνος έφτασε στο Νοσοκομείο της Αίγινας όπου και έγινε δέηση. Στη συνέχεια και ακολουθώντας τις οδούς θωμαίδου και Ιουλίας Κάτσα, έφτασε στη Λεωφόρο Δημοκρατίας.


Είχαν προηγηθεί οι επιτάφιοι των ενοριών της "Παναγίτσας" και του Αγίου Νικολάου. Οι εκατοντάδες φλόγες που τρεμόπαιζαν, σε μία καθόλα ανοιξιάτικη νύχτα, δημιούργησαν μοναδικές εικόνες. Οι κυρίες των ενοριών που προπορεύονταν των επιτάφιων, έψελναν τα τροπάρια της Μεγάλης Παρασκευής. Και οι τρεις επιτάφιοι έφτασαν στην πλατεία του Δημαρχιακού κτηρίου, όπου και έγινε δέηση. Ήταν η στιγμή που όπως συνηθίζεται γίνεται και η σύγκριση των επιτάφιων των τριών ενοριών. Κατά γενική ομολογία φέτος και οι τρεις ήταν στολισμένοι με μεγάλη επιμέλεια κάνοντας ακόμη περισσότερο δύσκολη τη σύγκριση.

Μετά τη δέηση οι πομπές των επιτάφιων ακολούθησαν διαφορετικές διαδρομές, ενώ η Δημοτική Φιλαρμονική συνόδευσε τον επιτάφιο της Μητροπόλεως.