Ενθουσιασμό και συγκίνηση σκόρπισε το Άγιο Φως στην Αίγινα.


Μεγάλη ευλογία για το νησί της Αίγινας η χθεσινή έλευση του Αγίου Φωτός, που μετά από πολλά χρόνια έγινε αυθημερόν, λίγες μόλις ώρες μετά την άφιξη της Ελληνική Αποστολής από τα Ιεροσόλυμα, στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος". Η αποστολή που οργάνωσε ο κύριος Σωτήρης Μπήτρος και ο πατέρας Εμμανουήλ Πουλάκης εφημέριος του ενοριακού ναού του Μαραθώνα, με την ευλογία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Ύδρας Σπετσών και Αιγίνης κυρίου Εφραίμ Στενάκη, παρέλαβε το Άγιο Φως από το "Ελευθέριο Βενιζέλος" από την Ελληνική Αποστολή στην οποία συμμετείχαν ο Έξαρχος του  Παναγίου Τάφου και ο Υφυπουργός Εξωτερικών κύριος Θεόδωρος Κασσίμης. Στην αποστολή της Αίγινας συμμετείχε
επίσης και ο σπουδαστής της Σχολής Εμποροπλοιάρχων κύριος Άκης Μπήτρος.


Αρωγός σε αυτή την πρωτοβουλία η Aegean Flying Dolphins που διέθεσε το ιπτάμενο "Venus I" για τη μεταφορά του Αγίου Φωτός στο νησί μας. Λίγο μετά τις οχτώ το βράδυ στην προβλήτα των ιπταμένων, κάτοικοι της Αίγινας άρχισαν να συγκεντρώνονται για το μεγάλο αυτό γεγονός. Σύμφωνα με το πρόγραμμα το πλοίο κατέπλευσε στις 20:45 μ.μ. ενώ με την προσέγγιση του στην είσοδο του λιμανιού ο κυβερνήτης του σκάφους ηχούσε την κόρνα του πλοίου. Λίγα λεπτά αργότερα ο πατέρας Εμμανουήλ Πουλάκης έπαιρνε τον φανό με το Άγιος Φως και συνοδεία του Κλήρου και των πιστών που είχαν κατέβει στο λιμάνι έψαλλαν το "Χριστός Ανέστη".

Οι κάτοικοι του νησιού έσπευσαν με κεριά και φαναράκια να λάβουν την ευλογία του Αγίου Φωτός. Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η Αστυνομική Αρχή της Αίγινας τίμησε τη σεμνή τελετή διαθέτοντας δύο περιπολικά και έναν μοτοσικλετιστή, που συνόδεψαν το φανό με το Άγιο Φως στον ενοριακό ναό του Μαραθώνα, την Αγία Βαρβάρα. Με αναμμένους τους φάρους συμμετείχε και όχημα του Πυροσβεστικού Σταθμού Αίγινας. Παρόν στην τελετή της άφιξης του Αγίου Φωτός ο Δήμαρχος της Αίγινας κύριος Παναγιώτης Κουκούλης, ο αντιδήμαρχος κύριος Ιωάννης Παπαδόπουλος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κύριος Νεκτάριος Λεούσης, οι κύριοι Κώστας Κεχαγιάς και Θανάσης Καραγιάννης ως εκπρόσωποι του Αστυνομικού Τμήματος Αίγινας, ο λιμενάρχης κύριος Αντώνης Σπυριδάκης, ο διοικητής του Πυροσβεστικού Σταθμού Αίγινας κύριος Γεώργιος Σουλιώτης, στελέχη της Aegean Flying Dolphins και πλήθος πιστών που κατέκλησαν τον χώρο της προβλήτας.

Ο κύριος Μπήτρος περιχαρής για την επιτυχία της αποστολής και συνοδεία περιπολικών μετέφερε μαζί με τον πατέρα Εμμανουήλ Πουλάκη το Άγιος Φως στο Ναό της Αγίας Βαρβάρας στον Μαραθώνα.



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png