Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση στη μνήμη του οσίου Παϊσίου στον Μαραθώνα.


Με μεγάλη επιτυχία και προσέλευση κατοίκων και παραθεριστών του νησιού, πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ εκδήλωση στη μνήμη του οσίου Παϊσίου στο προαύλιο του Ενοριακού Ναού του Μαραθώνα. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε καθώς στο προαύλιο το ναού έχει ολοκληρωθεί η ανέγερση και η ετοιμασία του δισυπόστατου ναΰδριου προς τιμήν του οσίου Παϊσίου και του Αγίου Κυριάκου. Την εκδήλωση διοργάνωσε το Ενοριακό Ταμείο Έργων Φιλαδελφίας, του Ιερού Ναού της Αγίας Βαρβάρας.

Το κοινό καλωσόρισε ο εφημέριος του ναού πρωτοπρεσβύτερος πατέρας Εμμανουήλ Πουλάκης, ενώ στη συνέχεια την εκδήλωση χαιρέτησε ο δήμαρχος Αίγινας κύριος Δημήτρης Μούρτζης. Ακολούθησε μία πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία για τον όσιο Παϊσιο από τον αρχιμανδρίτη Φιλόθεο Πετράτο.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μουσική συναυλία από την Εστουντιαντίνα Αίγινας, υπό τη διεύθυνση του Αλέξανδρου Spitzing και παραδοσιακούς χορούς από τα χορευτικά τμήματα των συλλόγων Γυναικών Αίγινας, Προόδου και Αλληλεγγύης Αγίων και Πολιτιστικού συλλόγου Αγίας Μαρίνας, Αλώνων και Μεσαγρού "Οινώη".

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης από το Ενοριακό Ταμείο Έργων Φιλαδελφίας λειτούργησε μικρό παζάρι με εικόνες, βιβλία και άλλα αντικείμενα, τα χρήματα από το οποίο θα διατεθούν για τις ανάγκες του ναού και των οικογενειών που στηρίζει. Επίσης, για την ενίσχυση του έργου της ενορίας λειτουργεί λαχειοφόρος αγορά με δώρο ένα scooter και ημερομηνία κλήρωσης στις 4 Δεκεμβρίου 2017. Το κόστος του λαχνού είναι 2 ευρώ.

Η βραδιά περιελάμβανε κεράσματα και δείπνο στο αρχονταρίκι του ναού.

Μπορείτε να δείτε τα χορευτικά και την παραδοσιακή μουσική εδώ.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png