Εορταστική ατμόσφαιρα στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου του Γαλάτη.


Του Αγίου Γεωργίου σήμερα και για μία ακόμη χρονιά πραγματοποιήθηκε πανηγυρική θεία λειτουργία στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου του Γαλάτη. Το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου του Γαλάτη συγκεντρώνει κάθε χρόνο εορτάζοντες και πιστούς από όλη την Αίγινα και καθώς είναι πολύ μικρό για να εξυπηρετήσει τους πολυάριθμους επισκέπτες του, όλοι συγκεντρώνονται στον περίβολο. Ωστόσο σήμερα η πρωινή βροχή δημιούργησε κάποια μικρά προβλήματα, χωρίς όμως να εμποδίσει του πιστούς να πάνε και να ανάψουν ένα κερί.

Σύμφωνα με την παράδοση όταν χτιζόταν το εκκλησάκι τελείωσε το νερό και έτσι οι χτίστες δεν μπορούσαν να ολοκληρώσουν το έργο. Τότε οι βοσκοί της γύρω περιοχής τους έδωσαν δοχεία με γάλα, ώστε να το χρησιμοποιήσουν αντί για νερό. Έτσι το εκκλησάκι ονομάστηκε "του Αγίου Γεωργίου του Γαλάτη" ή "του Αγίου Γεωργίου του Γαλατά". Το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου του Γαλάτη βρίσκεται κοντά στο μοναστήρι του πατέρα Ιερόνυμου, στο δρόμο δεξιά από το Λεούσειο Ίδρυμα.

Η μέρα σήμερα είναι ιδιαίτερα εορταστική καθώς πολλοί είναι και οι εορτάζοντες. Τα ανθοπωλεία και τα ζαχαροπλαστεία του νησιού από το πρωί εκτελούν παραγγελίες, ενώ αρκετοί ήταν και οι κάτοικοι της Αίγινας που ταξίδεψαν μέχρι των Άγιο Γεώργιο στα Μέθανα. Χρόνια πολλά!


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png