Με μεγάλη προσέλευση επισκεπτών το πανηγύρι της Ζωοδόχου Πηγής στο Αγκίστρι.


Της Ζωοδόχου Πηγής σήμερα και πολλοί από τους κατοίκους τους νησιού, τηρώντας μία παράδοση ετών, ταξίδεψαν με το τοπικό πλοίο μέχρι το όμορφο Αγκίστρι, ώστε να ζήσουν από κοντά την ατμόσφαιρα του πανηγυριού, που κάθε χρόνο την Παρασκευή του Πάσχα γίνεται στο Μεγαλοχώρι. Το ηλιόλουστο σήμερα Αγκίστρι ήταν η ιδανικότερη τοποθεσία για πολλούς από τους επαγγελματίες της Αίγινας και τις οικογένειες τους, που λίγο μετά το μεσημέρι βρήκαν την ευκαιρία να κλείσουν τα καταστήματα τους και να αποδράσουν στην ηρεμία του Αγκιστρίου.

Η Ζωοδόχος πηγή είναι η Μητρόπολη του Μεγαλοχωρίου, έχει σημαντικές τοιχογραφίες και είναι ένα από τα σημεία που πρέπει να δει ο επισκέπτης του Αγκιστρίου. Σήμερα πολλοί πιστοί βρέθηκαν εκεί για να προσκυνήσουν, να κάνουν μια βόλτα στην υπαίθρια αγορά που είχε στηθεί εκεί και φυσικά να επισκεφθούν τις ταβέρνες και τα cafe της περιοχής. Όλοι έφυγαν από το μικρό, αλλά πανέμορφο Αγκίστρι με τις καλύτερες εντυπώσεις.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png