Ρίγη συγκίνησης προκάλεσε η έξοδος της εικόνας της Παναγίας της Χρυσολεόντισσας και η μεταφορά της με αυτοκινητοπομπή στο λιμάνι της Αίγινας.


Απερίγραπτες στιγμές συγκίνησης και κατάνυξης βίωσαν οι κάτοικοι του νησιού, που είχαν σήμερα το πρωί την ευκαιρία να συνοδέψουν την εικόνα της Παναγιάς της Χρυσολεόντισσας από το μοναστήρι στο κεντρικό λιμάνι της Αίγινας και εν συνεχεία στο λιμάνι του Πειραιά με το πλοίο Άγιος Νεκτάριος. Η εικόνα της Παναγίας της Χρυσολεόντισσας δεν έχει φύγει ποτέ από το νησί. Οι παλιοί κάτοικοι της Αίγινας θυμούνται ότι μερικές δεκαετίες πριν είχε γίνει περιφορά και δέηση σε μια μεγάλη περίοδο ξηρασίας του νησιού.

Σήμερα το πρωί λίγο μετά τις 9:30 η καθηγουμένη μοναχή Ευπραξία μαζί με μοναχές της μονής και τον κλήρο του νησιού, μετέφεραν με ιερότητα την εικόνα στη πύλη του μοναστηριού. Εκεί, μοτοσικλετιστής και όχημα του Αστυνομικού Τμήματος, αλλά και όχημα του Λιμεναρχείου Αίγινας οδήγησαν την αυτοκινητοπομπή στο κεντρικό λιμάνι. Στη διαδρομή όπου υπήρχαν άνθρωποι σταματούσαν και έκαναν τον σταυρό τους, ενώ μαθητές του σχολείου στον Άγιο Ασώματο περίμεναν στην εξώπορτα για να δουν την αυτοκινητοπομπή.

Στο λιμάνι το σήμαντρο του Αγίου Νικολάου του Θαλασσινού χτυπούσε χαρμόσυνα, όπως άλλωστε και οι καμπάνες όλων των ενοριών. Όσοι κάτοικοι του νησιού κατάφεραν να βρεθούν στο λιμάνι ανασπάστηκαν την εικόνα πριν μεταφερθεί στο λιμάνι του Πειραιά, όπως και το Ιερό Λείψανο του Αγίου Νεκταρίου.

Δείτε φωτογραφίες από την έξοδο και την μεταφορά της εικόνας εδώ.

Ο πατέρας Πρόδρομος Κολτουκτσόγλου γράφει σε Δελτίο Τύπου που απέστειλε στο Aegina Portal σήμερα το απόγευμα: "Σε κλίμα κατάνυξης υποδέχθηκε η Ενορία του Αγίου Νικολάου Πειραιώς την πρωτότυπη Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Χρυσολεόντισσα από την φερώνυμη Ιερά Μονή της Αίγινας η οποία εξέρχεται δια πρώτη φορά ως και το Ιερό Λείψανο του Αγίου Νεκταρίου.

Η υποδοχή πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού όπου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ μαζί με το ιερό κλήρο και τον πιστό λαό απέδωσαν τις δέουσες τιμές.
Τελέσθηκε πανηγυρική δοξολογία επί τη αφίξει του Ιερού Λειψάνου και της Θαυματουργού Ιεράς Εικόνος στο Ναό από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κατά την διάρκεια της οποίας ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτην Ύδρας κ.κ. Εφραίμ, την καθηγουμένη μοναχή Ευπραξία για την ευλογία της εξόδου της Ιερά εικόνας καθώς και τους Συνοδούς των Ιερών Θησαυρισμάτων αρχιμ. Αμφιλόχιο Γελαδάκη και αρχιμ. Σάββα Ζέρβα δια τον κόπο τους.

Την Κυριακή 5 Νοεμβρίου θα ιερουργίσει στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου ο Σεβ. Μητροπολίτης Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ ο οποίος και θα τελέσει την εις διάκονο χειροτονία του υιού του π. Προδρόμου εφημερίου του Ναού κ. Χαράλαμπον Κολτουκτσόγλου.

Την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου θα τελεσθεί Ιερά αγρυπνία με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Νεκταρίου ώρα ενάρξεως 8:00μ.μ έως 01:00π.μ..

 Η Ιερά Εικόνα και το ιερό λείψανο του Αγίου θα παραμείνουν στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου μέχρι τις 23 Νοεμβρίου καθημερινά τελείται στον Ναό Θεία Λειτουργία, Ιερά Παράκληση στις 12:00 το μεσημέρι και στις 5 το απόγευμα Εσπερινός και Ιερά Παράκληση".


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png