Η λιτανεία των τιμίων Λειψάνων και της εικόνας του Αγίου Νεκταρίου στην παραλία και το κέντρο της Αίγινας.


Κάτω από τον ηλιόλουστο ουρανό της Αίγινας, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η λιτανεία των τιμίων Λειψάνων και της εικόνας του Αγίου Νεκταρίου στον παραλιακό και σε δρόμους του κέντρου του νησιού. Το πρωί στον ιερό ναό του Αγίου Νεκταρίου τελέσθηκε ο όρθρος και η αρχιερατική Θεία Λειτουργία και η δοξολογία. Στη συνέχεια σχηματίστηκε αυτοκινητοπομπή με την οποία οι αρχιερείς, οι επίσημοι, ο κλήρος και οι προσκυνητές, κατήλθαν στο κέντρο της Αίγινας, συμμετέχοντας στο σχηματισμό της μεγαλοπρεπούς λιτανευτικής πομπής η οποία ξεκίνησε από την περιοχή που βρίσκεται ένα ιστορικό κτήριο του νησιού, το Καποδιστριακό Ορφανοτροφείο.

Της λατρευτικής πομπής προπορευόταν η Ελληνική σημαία και η φιλαρμονική του Μουσικού Συλλόγου Αίγινας ΜΟΥΣΑ, ενώ ακολουθούσαν τα σχολεία όλων των βαθμίδων του νησιού, που συνοδεύονταν από τους εκπαιδευτικούς τους. Ακολούθησε η φιλαρμονική του Λιμενικού Σώματος που και φέτος τίμησε το νησί και τον Άγιο Νεκτάριο. Ακολούθησε η εικόνα του Αγίου Νεκταρίου, ο κλήρος και οι αρχιερείς, η ουρανιά με την Τιμία Κάρα. Στην λιτανεία συμμετείχαν επίσης τα μέλη του τοπικού Συστήματος Ναυτοπροσκόπων, τα μέλη της τοπικής ομάδα των Αδειούχων Ραδιοερασιτεχνών που φρόντιζαν για την επικοινωνία των τμημάτων, ενώ όργανα του Αστυνομικού Τμήματος Αίγινας φρόντιζαν για την κυκλοφορία και συνόδευσαν την πομπή.

Δείτε φωτογραφίες από την λιτανειά εδώ.

Εκατοντάδες προσκυνητές, βρίσκονταν παρατεταγμένοι στη δεξιά και την αριστερή πλευρά του δρόμου για να δουν την λιτανεία. Την πομπή συνόδεψαν ο Βασίλης Λεβέντης, πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων,  βουλευτής  βουλευτής της Ν.Δ. κύριος Κώστας Κατσαφάδος, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κυρία Γεωργία Γεννιά, ο κύριος Σπύρος Σπυρίδων, μέλος της Επιτροπής Περιφερειών Ε.Ε. ο δήμαρχος Αίγινας κύριος Δημήτρης Μούρτζης, μέλη της διοίκησης του δήμου και της δημοτικής αρχής, όπως επίσης και οι εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας του νησιού και άλλων φορέων.

Υπάλληλοι του Δήμου Αίγινας είχαν ράνει με δάφνες το δρόμο από όπου θα περνούσε η πομπή, ενώ συγκινητικές εικόνες εξελίχθηκαν στην ενορία του Αγίου Νικολάου, όπου οι ενορίτες είχαν στρώσει το δρόμο με χαλιά, ρούχα και άνθη.

Η λατρευτική πομπή ολοκληρώθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό Αίγινας με τον Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ, τον Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομο, τον Μητροπολίτη Φιλαδελφείας κ. Βενέδικτο, τον Μητροπολίτη Νεαπόλεως Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα, τον Μητροπολίτη Σουηδίας κ. Κλεόπα, να ευλογούν τους πιστούς. Μετά την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από την Φιλαρμονική του Λιμενικού Σώματος η Τιμία Κάρα, τα Άγια Λείψανα και η εικόνα του Αγίου Νεκταρίου εισήλθαν στον ναό με τις κυρίες της ενορίας να τα ραίνουν με άνθη από τον γυναικωνίτη.

Ακολούθως οι πιστοί συγκεντρώθηκαν στο εσωτερικό του ναού για να ανασπαστούν την Τιμία Κάρα, τα Άγια Λείψανα και η εικόνα του Αγίου Νεκταρίου, ενώ μισή ώρα αργότερα ξεκίνησε η παράκληση στον Άγιο Νεκτάριο.

Η Τιμία Κάρα, τα Άγια Λείψανα και η εικόνα του Αγίου Νεκταρίου θα μεταφέρθηκαν από τον Μητροπολιτικό Ναό της Αίγινας στην Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδος, λίγο μετά τις 4:30 το απόγευμα, συνοδεία οχήματος του Αστυνομικού Τμήματος Αίγινας και κατοίκων του νησιού. Εκεί θα πραγματοποιηθεί μεγάλος εσπερινός και απόδοση της ιεράς παράκλησης.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png