Η περιφορά της εικόνας και των λειψάνων του Αγίου Νικολάου.

 
Με ηλιοφάνεια, αλλά και ιδιαίτερα έντονη την αίσθηση του ψύχους, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην παραλία και σε κεντρικούς δρόμους του νησιού, η περιφορά της εικόνας και των λειψάνων του Αγίου Νικολάου, από τον εορτάζοντα ενοριακό ναό. Η Αίγινα τίμησε τον Άγιο Νικόλαο τον προστάτη των ναυτικών. Στο λιμάνι το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου του Θαλασσινού, αλλά και πλοία στην παραλία είχαν σημαιοστολιστεί για να τιμήσουν τη μνήμη του και να συμμετάσχουν στον εορτασμό.

Μπροστά από τον ενοριακό ναό, αλλά και στη διαδρομή, μπροστά από το εκκλησάκι της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας οι πιστοί είχαν ράνει το δρόμο με άνθη και είχαν στρώσει χαλιά. Την λατρευτική πομπή ακολούθησε ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Δημήτρης Μούρτζης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κύριος Στέλιος Θεριανός, οι αντιδήμαρχοι κύριος Βαγγέλης Δέδες, Παναγιώτης Μαρμαρινός, ο δημοτικός σύμβουλος κύριος Φίλιππος Τζίτζης, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων του νησιού, καθώς και πλήθος κόσμου.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png