Η Αίγινα τιμά την ημέρα του Δεκαπενταύγουστου.


Την Κοίμηση της Θεοτόκου, μία από τις μεγαλύτερες γιορτές της Ορθοδοξίας τιμά η Αίγινα, καθώς μάλιστα γιορτάζει και ο Καθεδρικός Ναός του νησιού. Οι λατρευτικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν σήμερα το απόγευμα στη Μητρόπολη της Αίγινας με την τέλεση του Πανηγυρικού Εσπερινού. Λίγο μετά τις 09:30 μ.μ. ξεκίνησε η περιφορά της εικόνας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στους δρόμους του νησιού. Η λατρευτική πομπή διαμέσου της Μητροπόλεως έφτασε στο κτήριο του Νοσοκομείου της Αίγινας, όπου και έγινε δέηση. Λίγα λεπτά αργότερα, ο κλήρος και οι πιστοί περνώντας από την παραλία, έφτασαν μέχρι το Δημαρχιακό κτήριο ψάλλοντας και εκεί δέηση.

Στη συνέχεια η πομπή επέστρεψε και πάλι στο ναό της Μητρόπολης της Αίγινας. Εκεί κατά την είσοδο της εικόνας της Παναγίας, οι κυρίες της ενορίας την έραναν με πέταλα από τριαντάφυλλα, ενώ εκατοντάδες πιστοί περίμεναν υπομονετικά για να ανασπαστούν. Η περιφορά της εικόνας της Παναγίας κατά την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου, είναι η μοναδική λατρευτική εκδήλωση τέτοιου είδους που γίνεται στο κέντρο της Αίγινας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Η βραδιά στην παραλία της Αίγινας ήταν ειδυλλιακή σήμερα και η περιφορά της εικόνας εκτός από το θρησκευτικό της στοιχείο, μετέφερε γνήσιες εικόνες από τον παραδοσιακό χαρακτήρα του νησιού, που ευτυχώς μεταφέρονται αναλλοίωτες μέχρι τις μέρες μας.



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png