Προσκυνητές από την ιταλική πόλη Γκοτζάνο, επισκέφθηκαν την Παχιά Ράχη.


Σαράντα περίπου Ιταλοί προσκυνητές από το Γκοτζάνο, μία πόλη της γειτονικής χώρας όπου κοιμήθηκαν τον 4ο αιώνα οι Αιγινήτες Άγιοι Ιούλιος και Ιουλιανός και τιμώνται από τους κατοίκους της, επισκέφθηκαν σήμερα το πρωί την Αίγινα, με τελικό προορισμό την Παχιά Ράχη. Επικεφαλής της ομάδας των προσκυνητών ήταν ιερείς από ενορία της πόλης, ενώ ανάμεσα στους προσκυνητές, όπως ανακοινώθηκε, ήταν και η δήμαρχος της περιοχής. Με την άφιξη των προσκυνητών στο χωριό οι καμπάνες χτύπησαν χαρμόσυνα για να υποδεχθούν τους ταξιδιώτες. Η υποδοχή έγινε στην είσοδο του ναού με την γαλανόλευκη να κυματίζει, από τον εφημέριο του ενοριακού του Αγίου Διονυσίου της Παχιάς Ράχης, αρχιμανδρίτη Φιλόθεο Πετράτο και κατοίκους της περιοχής.

Καθώς η επίσκεψη είχε και επίσημο χαρακτήρα, τον δήμο της Αίγινας εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος κύριος Βαγγέλης Δέδες και η πρόεδρος της ΚΕΔΑ, δημοτική σύμβουλος, κυρία Καίτη Σαλπέα. Από τις δύο πλευρές εκφωνήθηκαν εγκάρδιοι χαιρετισμοί και προσφέρθηκαν αναμνηστικά δώρα. Μάλιστα, η κυρία Καίτη Σαλπέα πρότεινε την αδελφοποίηση των δύο πόλεων. Στη συνέχεια οι προσκηνητές μετακινήθηκαν προς το ιστορικό ναΰδριο των Ταξιαρχών, όπου τελέσθηκε ακολουθία από τους καθολικούς ιερείς που συμμετείχαν στην αποστολή.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png
Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png