Κατανυκτική η ατμόσφαιρα στην Ανακομιδή των Λειψάνων του Αγίου Νεκτάριου.


Γράφει ο Νεκτάριος Λαβούτας.
Με θρησκευτική  λαμπρότητα τιμήθηκε και φέτος η μνήμη της Ανακομιδής του ιερού  λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου. Την Τετάρτη ετελέσθει πανυγηρισκός Εσπερινός, που χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. κ. Αμφιλόχιος, ο οποίος και κήρυξε το Θείο Λόγο. Την επομένη 3 Σεπτεμβρίου 2009 ετελέσθει Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος  του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Ατλάντας κ .κ. Αλεξίου, ενώ τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Προικοννήσου κ. κ. Ιωσήφ.

Μετά το πέρας  της Θ. Λειτουργίας ετελέσθει  προεξάρχοντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Ύδρας, Σπετσών, Αιγίνης κ. κ. Εφραίμ, η δοξολογία και η λιτάνευση του Ιερού Λειψάνου του Αγίου μας, πέριξ του ναού. Παρέστησαν Βουλευτές  της περιφέρειας, ο Δήμαρχος Αίγινας, Δημοτοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι πολιτικών  και στρατιωτικών αρχών, πλήθος ευλαβών  πιστών από όλη την Ελλάδα και τα Βαλκάνια. Παρόν στην λιτάνευση  και η φιλαρμονική του Δήμου Αίγινας που με την παρουσία της έδωσε μια πρόσθετη κατανυκτική ατμόσφαιρα, όταν απέδωσε με πολύ καλή εκτέλεση ποίημα του Αγίου Νεκταρίου προς Την Παναγία, με τίτλο "Αγνή Παρθένε Δέσποινα".

Για την άριστη αυτή απόδοση του ποιήματος, ο Μητροπολίτης μας κύριος Εφραίμ Στενάκης ευχαρίστησε την υπεύθυνη και τα μέλη της φιλαρμονικής του Δήμου Αίγινας.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png