Επιστολή διαμαρτυρίας των ιερέων του νησιού προς τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο. Αναφέρεται σε προσβολή της ιεροσύνης στο καρναβάλι του Μεσαγρού.


Από συνολικά 23 ιερείς, το σύνολο δηλαδή των ιερέων του νησιού, υπογράφεται επιστολή διαμαρτυρίας, της Αρχιερατικής Επιτροπείας Αιγίνης, η οποία κοινοποιείται προς τον δήμαρχο Αίγινας κύριο Δημήτρη Μούρτζη, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αίγινας κύριο Στέλιο Θεριανό και όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Η επιστολή αναφέρει μεταξύ άλλων:

"Πληροφορηθήκαμε ότι, λίγο πριν από την έναρξη της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, διεξήχθη στον Μεσαγρό καρναβαλική παρέλαση κατά την οποία ενεπαίχθη το τίμιο και ιερό ράσο.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο Aegina Portal.



Μετά πολλής θλίψεως διαπιστώσαμε από φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο, ότι ελοιδορείτο η Αγία Ιεροσύνη του Χριστού μας κατά τρόπον απρεπέστατον.

Και αναρωτιόμαστε, ποιος ο λόγος να συμβαίνουν όλα αυτά στο νησί του Αγίου Νεκταρίου;;;

Γνωρίζεται καλώς το έργο του σεπτού Ποιμενάρχου μας, ως και όλων ημών των κληρικών, καθώς και τον αγώνα μας να διακονήσουμε τους αδελφούς μας, ιδιαιτέρως από τότε που ξέσπασε η κρίση στην χώρα μας. Νομίζουμε ότι δεν αξίζουμε τέτοιας αντιμετωπίσεως.

Εκτός από αυτό όμως, τέτοιου είδους ενέργειες αποτελούν ασέβεια απέναντι στον Χριστό μας, στην Αγία Εκκλησία Του, στην Ιερά μας Παράδοση, αλλά και στον Άγιό μας, που τόσο αγαπά την Αίγινα και τους κατοίκους της, τους οποίους προστατεύει όλα αυτά τα χρόνια μετά την Κοίμησή του με μία πνευματικότητα, η οποία από γενιά σε γενιά καλλιεργεί τον άνθρωπο, τον μεταμορφώνει, τον εξανθρωπίζει. Οι Ιερείς της νήσου μας έχουν μία δύναμη πνευματική και δεν δίνουν αφορμή για τέτοιες συμπεριφορές.

Όλη η ζωή μας συνδέεται με την Εκκλησία, από την γέννηση μέχρι και τον θάνατο. Συνεπώς, ας μην γινόμαστε όργανα του Κακού που μισεί την Ιεροσύνη, δηλαδή τον Ιησού Χριστό, αφού η Ιεροσύνη μας είναι η Ιεροσύνη του Χριστού. Ας μην γκρεμίζουμε θεσμός και Ιερά Σύμβολα, διότι τότε δίνουμε στα νέα παιδιά κακό παράδειγμα, τα στερούμε από το νόημα της όντως ζωής και θα έρθει η ώρα που θα κλαίμε πάνω από τα ερείπια.

Κύριε Δήμαρχε, Κυρίες και Κύριοι,
Σας προσκαλούμε, ως Δημοτική Αρχή να προλαμβάνετε τέτοιου είδους εκδηλώσεις που προσβάλλουν τον Ορθόδοξο Πολιτισμό μας.

Ευχόμενοι καλό υπόλοιπο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής διατελούμε,

Μετά Τιμής
Άπαντες οι Κληρικοί της Νήσου Αιγίνης".

Το υπογεγραμμένο και πρωτοκολλημένο έγγραφο, βρίσκεται στην διάθεση του Aegina Portal και δεν δημοσιεύεται για λόγους προστασίας προσωπικών δεδομένων.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png