Δια θαλάσσης η περιφορά του επιταφίου στον Μαραθώνα.


Ξεχωριστές στιγμές, γεμάτες από την κατανυκτική ατμόσφαιρα των στιγμών του Θείου Δράματος, έζησαν οι πιστοί, που παρακολούθησαν την χθεσινοβραδινή περιφορά του επιταφίου στον ενοριακό ναό του Μαραθώνα. Κι αυτό, γιατί από φέτος η περιφορά του επιταφίου έγινε δια θαλάσσης. Μία επιλογή που σκοπό είχε να αναδείξει τους άρρηκτους δεσμούς της θρησκευτικότητας, με εκείνους της ναυτικής παράδοσης και της καθημερινότητας που ορίζεται, σε αρκετές περιπτώσεις, από την θάλασσα.

Τέσσερα μέλη του εκκλησιαστικού συμβουλίου, ντυμένοι με λευκά πουκάμισα μετέφεραν τον επιτάφιο από την θάλασσα στην παραλία. Η πορείας τους φωτίζονταν από αναμμένες δάδες και ο έναστρος ουρανός "πλημμύρισε" από τους ψαλμούς της Μεγάλης Παρασκευής. Δώδεκα μυροφόρες συνόδεψαν τον επιτάφιο κατά την επιστροφή του στον ναό, όπου ολοκληρώθηκε η ακολουθία της Μεγάλης Παρασκευής.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png