Ο εσπερινός στην εκκλησία του Σωτήρος Χριστού στο Καποδιστριακό Ορφανοτροφείο - Φυλακές.


Ο πανηγυρικός εσπερινός και η αρτοκλασία τελέστηκαν σήμερα το απόγευμα στον ιστορικό ναό του Σωτήρος Χριστού, στο Καποδιστριακό Ορφανοτροφείο - Φυλακές. Οι πιστοί που προσήλθαν  για να ανασπαστούν την εικόνα και να παρακολουθήσουν την ακολουθία, ήρθαν αντιμέτωποι με την ασχήμια των φράσεων και των συμβόλων που έχουν γραφτεί με σπρέι στους τοίχους του προαυλίου, ακόμη και στον τοίχο της κυρίας εισόδου του ναού και στο πλακόστρωτο προαύλιο του. Μια πράξη που ο πατέρας Νικόλαου Γαρυφάλλου χαρακτήρισε στον ομιλία του ως αγνωμοσύνη, μιλώντας μεταξύ άλλων και για την ιστορικότητα του ναού και τις προσπάθειες που έκανε ο Ιωάννης Καποδίστριας για να τον κατασκευάσει και να τον λειτουργήσει.

Το ίδιο κακή είναι η εικόνα και μετά τον σκουριασμένο φράκτη του προαυλίου, όπου συνεχίζεται το εξωτερικό μέρος της πτέρυγας. Καμία απολύτως μέριμνα, με τα ξερόχορτα να βρίσκονται παντού, σαν να πρέπει να κρύψουν την σπουδαία ιστορική και συμβολική αξία αυτού του κτηρίου, ενός σημείου αναφοράς για διάφορες περιόδους της σύγχρονης ιστορίας μας.

Αύριο το πρωί θα τελεσθεί η Θεία Λειτουργία και το απόγευμα η παράκληση.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png