Η λιτανεία της εικόνας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην παραλία της Αίγινας.


Μέσα σε κατανυκτική ατμόσφαιρα στο Μητροπολιτικό Ναό της Αίγινας, που τιμά την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, τελέσθηκε σήμερα το βράδυ ο μεγάλος εσπερινός, η αρτοκλασία και η περιφορά της εικόνας της Παναγίας σε κεντρικούς δρόμους του νησιού και την παραλία της Αίγινας.

Ο πρωτοπρεσβύτερος, πατέρας Εμμανουήλ Γιαννούλης και ο κλήρος του νησιού που συνόδεψε την πομπή, έκανε δέηση στο Νοσοκομείο και στη συνέχεια μαζί με τους πιστούς έφτασαν στην παραλία της Αίγινας. Αύριο το πρωί θα τελεστεί ο όρθρος και στη συνέχεια Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ενώ το απόγευμα στις 19:00, εσπερινός, παράκληση και τα εγκώμια της εορτής της Παναγίας.

Όπως κάθε καλοκαίρι έτσι και φέτος, την επόμενη ημέρα της γιορτής, δηλαδή στις 16 Αυγούστου, στην Μητρόπολη θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη μεγάλη εκδήλωση στο προαύλιο του ναού. Φέτος θα περιλαμβάνει προβολή ντοκυμαντέρ με θέμα τις θαυματουργές Εικόνες της Παναγίας στο Άγιον Όρος.

Θα ακολουθήσουν παραδοσιακοί χοροί από το Σύλλογο Γυναικών Αίγινας και ζωντανή μουσική από την Εστουδιαντίνα Αίγινας με καλλιτεχνικό διευθυντή τον κ. Αλέξανδρο Σπίτζινγκ. Θα προσφερθούν κεράσματα, προσφορά των ενοριτών. Είσοδος ελεύθερη. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 21:00.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png