Μεγάλη η προσέλευση στον εορτασμό του Αγίου Σώστη στην Πέρδικα.


Video: Δέσποινα Ρωπαΐτη.
Μεγάλη και φέτος η προσέλευση του κόσμου, που χαρακτήρισε άλλωστε τον εορτασμό και δημιούργησε την γνωστή ατμόσφαιρα στο πανηγύρι της εκκλησίας του Αγίου Σώστη στην Πέρδικα. Ο ηλιόλουστος καιρός, τα όμορφα σοκάκια, η παραλία και το λιμάνι, οι πάγκοι με τους λιανοπωλητές στον δρόμο προς την εκκλησία, συνέθεσαν την εικόνα της μεγάλες γιορτής στο τέλος του καλοκαιριού. Μια γιορτή στην οποία συμμετέχουν όλοι. Οι κάτοικοι της Αίγινας και οι παραθεριστές του νησιού, επισκέπτονται τις δύο τελευταίες ημέρες την εκκλησία για να ανασπαστούν την εικόνα, να κάνουν μια βόλτα στην υπαίθρια αγορά και να χαλαρώσουν με την παρέα τους σε ένα από τα καφέ ή τις ταβέρνες της περιοχής. 

Χθες το απόγευμα οι πιστοί παρακολούθησαν την ακολουθία του εσπερινού και τις αρτοκλασίας, μετά το τέλος της οποίας άνδρες από τη ναυτική βάση του Τούρλου, μετέφεραν την εικόνα στο προαύλιο της εκκλησίας και ξεκίνησε η περιφορά της στην παραλία της Πέρδικας και στον κεντρικό δρόμο, ενώ ο ουρανός γέμιζε από δεκάδες πυροτεχνήματα που συμπλήρωναν την γιορτινή ατμόσφαιρα. Σήμερα το πρωί οι λατρευτικές εκδηλώσεις συνεχίστηκαν με τη Θεία λειτουργία στο ναό του Αγίου Σώστη, με την προσέλευση των κατοίκων του νησιού, από όλες τις περιοχές της Αίγινας, να συνεχίζεται αμείωτη.

Τις χθεσινοβραδινές εκδηλώσεις παρακολούθησε ο δήμαρχος Αίγινας κύριος Γιάννης Ζορμπάς, ο αντιδήμαρχος κ. Αντώνης Μούρτζης και ο αντιδήμαρχος κύριος Δημήτρης Καραγιάννης, ο Λιμενάρχης κύριος Αργύρης Φραγκούλης, ο Διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αίγινας κ. Γιώργος Σουλιώτης, εκπρόσωπος του Αστυνομικού Τμήματος Αίγινας, μέλη του Δ.Σ. της Κοινότητας, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων του νησιού πλήθος κόσμου. Όπως το θέλει η ναυτική παράδοση, πλοία της γραμμής εκτελώντας το δρομολόγιό τους, άλλαζαν ρότα διασχύζοντας το στενό Πέρδικας - Μονής ηχώντας χαρμόσυνα.