Τιμητική εκδήλωση από το Σύλλογο Κοινωνικής Αρωγής Αίγινας.


Γράφει ο Νεκτάριος Λαβούτας
Μέσα σε σε συγκινητική ατμόσφαιρα στο Πνευματικό Κέντρο Κυψέλης, ο Σύλλογος Κοινωνικής Αρωγής Αίγινας (Σ.Κ.Α.Α.) τίμησε τον Πρωτοπρεσβύτερο Νεκτάριο Κουκούλη, εφημέριο του ναού Ευαγγελισμός της Θεοτόκου στην Κυψέλη. Την έναρξη της τιμητικής εκδήλωσης έκανε ο πρόεδρος του Σ.Κ.Α.Α. δικηγόρος κ. Ανδρέας Εμμανουήλ, ο οποίος αναφέρθηκε στην κοινωνική προσφορά του πατέρα Νεκτάριου Κουκούλη αποκαλώντας τον "μπροστάρη", τόσο ως μέλος του Συλλόγου και αναπληρωτή αρχηγού, αλλά και ως πνευματικό πατέρα.

Διαβάστηκε απόφαση  του Δ.Σ. του συλλόγου που απονέμεται στον π. Νεκτάριο το Αριστείο Κοινωνικής Προσφοράς μετά περγαμηνής και επιστήθιου Σταυρού, με αφορμή την απονομή οφίκιου του πρωτοπρεσβύτερου από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών, Αιγίνης κ.κ. Εφραίμ. Στην αντιφώνησή του ο π. Νεκτάριος ευχαρίστησε για τη τιμή που του έκανε ο Σ.Κ.Α.Α. και αναφέρθηκε στην υποχρέωση που έχει ένας ιερέας, ως μέλος της Εκκλησίας του Χριστού αλλά ως μέλος της τοπικής κοινωνίας του νησιού μας.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Πανοσιολογιότατος Αρχ. Αμφιλόχιος Γελαδάκης Γ. Α. Επόπτης Αίγινας, ο οποίος μετέφερε τις ευλογίες του Σεβ. Μητροπολίτου μας και τόνισε  την ηθική αξία των τίτλων λέγοντας: "Στην Εκκλησία μας οι τίτλοι, τα οφίκια, οι σταυροί, δυστυχώς έχουν παρεξηγηθεί. Έχουν ρόλο και λόγο που υπάρχουν, γι’αυτό κατά την αρχαία τάξη δεν δίδοντο σε όλους, παρά μόνο σ’αυτούς που το άξιζαν και ο πατέρας Νεκτάριος το αξίζει". Για τον πατέρα Νεκτάριο Κουκούλη και τον Σ.Κ.Α.Α αναφέρθηκαν στην ομιλία τους με τα καλύτερα λόγια, ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Παναγιώτης Κουκούλης, ο πρώην Δήμαρχος κ. Δημήτρης Μούρτζης και ο Πρόεδρος του Τοπικού Διαμερίσματος Κυψέλης κύριος Νίκος Μαρίνος. Δεκάδες εθελοντές  του Σ.Κ.Α.Α. και κάτοικοι του νησιού μας τίμησαν με την παρουσία τους την όλη εκδήλωση, όπως επίσης και ο Ολυμπιονίκης κ. Γεώργιος Δαίμης, ο Δημ. Σύμβουλος και Γραμματέας του Σ.Κ.Α.Α Ανδρέας Αποστολίδης, καθώς και ο Ιεροδιάκονος π. Σάββας.



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png