Η λιτανεία των Τιμίων Λειψάνων, της Ιεράς Κάρας και της εικόνας του Αγίου Νεκταρίου στην παραλία της Αίγινας.


Με ηλιόλουστο καιρό, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στον παραλιακό και σε δρόμους του κέντρου της Αίγινας, η λιτανεία των τιμίων Λειψάνων και της εικόνας του Αγίου Νεκταρίου. Μεγάλη η προσέλευση και σήμερα πιστών, που έφτασαν από όλα τα μέρη του κόσμου για να παρακολουθήσουν τις εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου Νεκταρίου.

Το πρωί στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου, τελέσθηκε ο όρθρος, η αρχιερατική Θεία Λειτουργία και η δοξολογία, μετά το τέλος της οποίας, σχηματίστηκε αυτοκινητοπομπή με την οποία μεταφέρθηκαν στην πόλη της Αίγινας τα Ιερά Λείψανα, η Ιερή Κάρα και η Εικόνα του Αγίου Νεκταρίου. Η συγκέντρωση των σχολείων του νησιού και όσων συμμετείχαν στην λατρευτική πομπή, έγινε μπροστά από το Δημοτικό Στάδιο Αίγινας και στο Καποδιστριακό Ορφανοτροφείο - Φυλακές, όπου συγκεντρώθηκε ο κλήρος, οι μοναχές της Μονής της Αγίας Τριάδας και οι ιεροψάλτες.Το δρόμο στην παραλία της Αίγινας έραναν υπάλληλοι του Δήμου Αίγινας με δάφνες, λίγο πριν την έναρξη της λατρευτικής πομπής, στην οποία προπορευόταν η Ελληνική σημαία και ακολουθούσε η φιλαρμονική του Μουσικού Συλλόγου Αίγινας "ΜΟΥΣΑ".Η λατρευτική πομπή είχε πολύ καλή οργάνωση και ροή, ενώ στην παραλία της Αίγινας η συγκέντρωση των πιστών που είχα παραταχθεί δεξιά και αριστερά του δρόμου ήταν εντυπωσιακή.

Δείτε φωτογραφίες από την λιτανεία εδώ.

Ακολούθησαν τα σχολεία του νησιού και οι εκπαιδευτικοί τους. Την λιτανεία και την Αγία Κάρα συνόδεψε δύναμη από το Αστυνομικό Τμήμα Αίγινας, ενώ την εξέλιξη της μεγάλης πομπής επόπτευε η Ομάδα Αδειούχων Ραδιοερασιτεχνών Αίγινας. Ακολούθησε η φιλαρμονική του Λιμενικού Σώματος, η οποία για μία ακόμη χρονιά τίμησε τον Άγιο Νεκτάριο και παρευρέθη στην λιτανεία. που και φέτος τίμησε το νησί και τον Άγιο Νεκτάριο, όπως επίσης και ο Σύλλογος Γυμναστών.

Την πομπή συνόδεψαν ο βουλευτής της Ν.Δ. κύριος Κώστας Κατσαφάδος, η Αντιπεριφερειάρχης κ. Βάσω Θεοδωρακοπούλου - Μπόγρη, ο κύριος Σπύρος Σπυρίδων, μέλος της Επιτροπής Περιφερειών Ε.Ε. ο δήμαρχος Αίγινας κύριος Γιάννης Ζορμπάς, μέλη της διοίκησης του δήμου και της δημοτικής αρχής, όπως επίσης ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αίγινας κ. Αθανάσιος Καραγιάννης, ο Λιμενάρχης κ. Ανάργυρος Φραγκούλης και ο διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αίγινας κ. Γεώργιος Σουλιώτης. Να σημειώσουμε ότι τις χθεσινές εορταστικές εκδηλώσεις παρακολούθησε ο βουλευτής της περιφέρειάς μας κ. Νικόλαος Μανωλάκος.

Στην ενορία του Αγίου Νικολάου, οι ενορίτισσες είχαν στρώσει το δρόμο με χαλιά και άνθη και έραναν την εικόνα και τα Ιερά Λείψανα κατά τη διάρκεια της λιτανείας. Δεήσεις πραγματοποιήθηκαν στον ναό της "Παναγίτσας", στο κτήριο του Παλιού Δημαρχείου, καθώς και στον Άγιο Νικόλαο.

Γεμάτες ευλάβεια οι μοναχές και η Ηγουμένη Τιμοθέη της μονής της Αγίας Αγίας Τριάδας συνόδεψαν την Αγία Κάρα και την Εικόνα του Αγίου Νεκταρίου, όπως και οι μαθητές της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής. Τιμές στο λιμάνι της Αίγινας, απέδωσαν με μακρόσυρτους συριγμούς τα σκάφη που βρίσκονταν εκεί, αλλά και τα σκάφη του Ναυτικού Ομίλου Αίγινας.

Κατά την είσοδο της ουράνιας στο προαύλιο του μητροπολιτικού ναού, οι ενορίτισσες έραναν με άνθη την εικόνα του Αγίου Νεκταρίου, ενώ η φιλαρμονική του Μουσικού Συλλόγου Αίγινας ΜΟΥΣΑ, απέδωσε το "Αγνή Παρθένε Δέσποινα".

Η Τιμία Κάρα, τα Άγια Λείψανα και η εικόνα του Αγίου Νεκταρίου θα μεταφερθούν από τον Μητροπολιτικό Ναό της Αίγινας στην Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδος, λίγο μετά τις 4:00 το απόγευμα, συνοδεία οχήματος του Αστυνομικού Τμήματος Αίγινας και κατοίκων του νησιού. Εκεί θα πραγματοποιηθεί μεγάλος εσπερινός και απόδοση της ιεράς παράκλησης.