Εκδήλωση για τα 100 χρόνια από τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Μνημόσυνο και ομιλία στην Μητρόπολη.


Μία εκδήλωση με εξαιρετικό περιεχόμενο, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην Μητρόπολη της Αίγινας και στο Δημοτικό Θέατρο. Ήταν μία εκδήλωση για τα 100 χρόνια από τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, που διοργανώθηκε από το Σύλλογο Γυναικών Αίγινας, με την υποστήριξη της Ιεράς Μητροπόλεως Ύδρας, Σπετσών, Αιγίνης και την ακάματη εργασία του εφημέριου του Μητροπολιτικού Ναού πατέρα Εμμανουήλ Γιαννούλη και του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης φιλοξένησε την προβολή του βραβευμένου ντοκιμαντέρ του κ. Νίκου Ασλανίδη "Η μπάντα", επίσης, παρουσίαση ποντιακών χορών από τον Σύνδεσμο Ποντιακών Σωματείων Νοτίου Ελλάδος και Νήσων και μία μικρή συναυλία, με υπέροχες όμως ερμηνείες, από τον Μουσικό Σύλλογο "Εστουδιαντίνα της Αίγινας".
 
Σε αυτό το πρώτο μέρος, παρουσιάζουμε την ομιλία του συγγραφέα - εκπαιδευτικού Κωνσταντίνου Τερψίδη. Την εκδήλωση στον Μητροπολιτικό Ναό της Αίγινας, παρακολούθησε ο δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς, η δημοτική σύμβουλος κ. Μαίτη Κουκούλη, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Παναγιώτης Μαρμαρινός, ο δημοτικός σύμβουλος κύριος Αντώνης Ντελής, ο Λιμενάρχης κ. Αργύρης Φραγκούλης, εκπρόσωποι συλλόγων του νησιού και πλήθος πιστών.

Δείτε φωτογραφίες από την δοξολογία και την ομιλία στην Μητρόπολη της Αίγινας.