Εορταστική και κατανυκτική η ατμόσφαιρα στην Αίγινα για τον εορτασμό του Αγίου Νεκταρίου.


Μια μεγάλη ημέρα ξημερώνει για την Αίγινα αύριο, πρόκειται για την ημέρα που το νησί γιορτάζει τον πολιούχο Άγιο του και προστάτη Άγιο Νεκτάριο. Η ατμόσφαιρα γνώριμη, με τους προσκυνητές να έρχονται από κάθε περιοχή της Ελλάδος, αλλά και από το εξωτερικό για να προσκυνήσουν, να παρακολουθήσουν τον εσπερινό, την κατανυκτική αγρυπνία και φυσικά τη Θεία Λειτουργία και τις εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα αύριο Δευτέρα στο κέντρο της πόλης. Η λατρευτική πομπή να ξεκινά από την μεγάλο νέο ναό του Αγίου Νεκταρίου, με αυτοκίνητα κατεβαίνει μέχρι το κέντρο της Αίγινας και από εκεί να ξεκινά η ευλαβική πομπή που θα καταλήξει στο Μητροπολιτικό Ναό της Αίγινας.

Οι κεντρικές ενορίες στην Αίγινα και οι δρόμοι έξω από τους ιερούς ναούς έχουν σημαιοστολιστεί και κλαδιά από φοίνικες και δάφνες στολίζουν τις πόρτες και τις κολώνες. Στο λιμάνι της Αίγινας επίσης σημαιοστολισμένα είναι τα σημεία από τα οποία θα περάσει αύριο η λατρευτική πομπή, ενώ μια πολύ όμορφη αψίδα με κλαδιά από φοίνικες και σημαίες έχει δημιουργηθεί στην είσοδο του λιμανιού καλωσορίζοντας του επισκέπτες, που έχουν ξεκινήσει να καταφτάνουν μαζικά στην Αίγινα από προχθές Παρασκευή.

Αύριο Δευτέρα ημέρα αργίας για την Αίγινα, τα εμπορικά καταστήματα δεν θα λειτουργήσουν. Το Aegina Portal θα μεταδώσει με ζωντανή σύνδεση την έλευση της λατρευτικής πομπής στη Μητρόπολη της Αίγινας, καθώς και την παράκληση που θα ακολουθήσει.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png