Κεκλεισμένων των θυρών η Θεία Λειτουργία της Σταυροπροσκυνήσεως στην Μητρόπολη της Αίγινας. Βαθιά συγκινημένος στην ομιλία του ο πατέρας Εμμανουήλ Γιαννούλης.

 
Μετά την επιβολή του μέτρου της προσωρινής απαγόρευσης της τέλεσης κάθε είδους λειτουργιών και ιεροπραξιών στους θρησκευτικούς χώρους λατρείας, ως μέτρο πρόληψης για την διάδοση του κορονοΐού, οι κάτοικοι του νησιού και ολόκληρης της χώρας αντιμετωπίζουν μια νέα πραγματικότητα, των εκκλησιών που μένουν με τις πόρτες τους κλειστές και κλειδωμένες, τα καμπαναριά σιωπηλά, τους ναούς χωρίς ακολουθίες και πιστούς. Λόγω της περιόδου της Σαρακοστής, οι απαγορεύσεις που ισχύουν είναι ακόμη περισσότερο εμφανείς και γεμίζουν με θλίψη του πιστούς.

Η ομιλία του πατέρα Εμμανουήλ Γιαννούλη, όπως μεταδώθηκε από το ραδιόφωνο του Aegina Portal.



Στην Μητρόπολη της Αίγινας η μετάδοση της Θείας Λειτουργίας και των μεγάλων εορτών της χριστιανοσύνης τελείται μέσω του ραδιοφώνου και της διαδικτυακής τηλεόρασης του Aegina Portal για περισσότερο από μία δεκαετία. Έτσι, με την εξαίρεση που προβλέπει η Κοινή Υπουργική Απόφαση, ότι δηλαδή επιτρέπεται η λειτουργία αποκλειστικά προς το σκοπό μετάδοσης από τηλεοπτικό ή ραδιοφωνικό μέσο, οι ακολουθίες της Σαρακοστής μεταδίδονται καθημερινά από το ραδιόφωνο του Aegina Portal.
 
Με την ευλογία και την συγκατάθεση του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ, την ευλογία και την ακάματη υποστήριξη του εφημέριου του Μητροπολιτικού Ναού της Αίγινας, πατέρα Εμμανουήλ Γιαννούλη οι ακολουθίες τελούνται και μεταδίδονται από το διαδικτυακό ραδιόφωνο του Aegina Portal.
 
Ωστόσο, η σημερινή λειτουργία της Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, κατά την οποία τιμάται ο Σταυρός, το σύμβολο της χριστιανικής πίστης, με τις θύρες του ναού ερμητικά κλειστές, τις καμπάνες σιωπηλές και χωρίς την ευλογία από άνθη του δεντρολίβανου, δημιούργησαν βαθιά αισθήματα θλίψης στους πιστούς του νησιού, που βλέπουν να στερούνται αυτό που δεν είχαν στερηθεί ποτέ, την δυνατότητα να προσέρχονται στους ναούς, να ανάψουν ένα κερί και να προσευχηθούν.
 
Ο λόγος του πατέρα Εμμανουήλ Γιαννούλη, μετέφερε την βαθιά συγκίνηση των στιγμών, από τις άδειες, χωρίς πιστούς και κλειστές εκκλησίες: "Είναι αυτή η δοκιμασία που περνάμε ένας σταυρός, τον οποίο σηκώνει σήμερα ο κόσμος παγκοσμίως, αλλά και η πατρίδας μας. Είναι βαρύς σταυρός για πολλούς συνανθρώπους μας, για πολλούς διαφορετικούς λόγους. Κι εμείς οι πιστοί νιώθουμε θλίψη, γιατί στερούμαστε την χαρά, την παρηγοριά, την γαλήνη, που προσφέρει η Θεία λατρεία στον ταλαιπωρημένο άνθρωπο, κι αυτό είναι μια πραγματικότητα. Αυτή όμως η στέρηση είναι ταυτόχρονα και μια ευκαιρία, ευκαιρία επαναπροσδιορισμού και επανατοποθέτησης της πορείας μας", είπε ο πρωτοπρεσβύτερος Εμμανουήλ Γιαννούλης.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png