Οι ακολουθίες της Μεγάλης Δευτέρας στον Μητροπολιτικό Ναό της Αίγινας.


Σήμερα η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του "Παγκάλου" Ιωσήφ γιου του Ιακώβ, που αναφέρεται στην Παλαιά Διαθήκη. Η μέρα είναι επίσης αφιερωμένη στην άκαρπη συκιά που την καταράστηκε ο Χριστός και ξεράθηκε. Περπατώντας ο Χριστός στους δρόμους της Ιερουσαλήμ, την επομένη της εισόδου του, είδε μια μεγάλη συκιά με καταπράσινο φύλλωμα και την πλησίασε με σκοπό να κόψει ένα σύκο, όμως διαπίστωσε ότι η συκιά δεν είχε καθόλου καρπούς. Τότε ο Ιησούς απευθυνόμενος στο δέντρο είπε: "Μηκέτι εκ σου καρπός γένηται εις τον αιώνα" και η συκιά την ίδια στιγμή ξεράθηκε.

Το βράδυ στις εκκλησίες ψάλλεται ο Όρθρος της Μεγάλης Τρίτης, όπου στην υμνολογία κυριαρχεί η παραβολή των δέκα παρθένων "Ιδού ο Νυμφίος έρχετα", "Τον νυμφώνα σου βλέπω". Η Βασιλεία των Ουρανών, μας λέει ο Ιησούς, μοιάζει με την παραβολή των δέκα παρθένων.

Αύριο το πρωί της Μεγάλης Τρίτης οι ακολουθίες των Ωρών, του Εσπερινού και της Προηγιασμένης Θείας Λειτουργίας θα ξεκινήσουν στις 7 και θα μεταδοθούν σε ζωντανή σύνδεση από την διαδικτυακή τηλεόραση του Aegina Portal.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png