Πραγματοποιήθηκε η κατασκηνωτική περίοδος για αγόρια Γυμνασίου - Λυκείου στις εγκαταστάσεις της Ιεράς Μητροπόλεως στον Τούρλο.

Ιερά Μητρόπολη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης. Δελτίο Τύπου.
Με πολλή κατ' άνθρωπον χαρά και προς Θεόν δοξολογία, κόντρα στις δυσοίωνες προβλέψεις των καιρών μας , πραγματοποιήθηκε και εφέτος η κατασκηνωτική περίοδος για αγόρια Γυμνασίου-Λυκείου στις εγκαταστάσεις της Ιεράς μας Μητροπόλεως. Έτσι λοιπόν, το χρονικό διάστημα 13-22 Ιουλίου, στην πευκόφυτη πλαγιά και τη θαλασσόβρεχτη ακτή του Τούρλου Αίγινας αντήχησαν νεανικές φωνές, γέλια ηχηρά, εμπνευσμένα τραγούδια, θερμές προσευχές.
Η φετινή χρονιά αφιερώθηκε στον Άγιό μας Νεκτάριο, από την κοίμηση του οποίου συμπληρώνεται πλέον ένας αιώνας. Πάντοτε η κατασκήνωση έχει στο κέντρο της τον Άγιο και την παρουσία του αισθητή σε κάθε γωνιά της, όμως ειδικά τις ημέρες αυτές η χάρη και η ευλογία του, γέμισαν την καρδιά κάθε κατασκηνωτή. Πιο συγκεκριμένα, προσπαθήσαμε να εμβαθύνουμε σε γεγονότα της βιοτής του Αγίου Νεκταρίου που αντικατοπτρικώ τω τρόπω συγκροτούν εμπράκτως τον Παύλειο Ύμνο της Αγάπης. Όλη άλλωστε η ζωή του Αγίου υπήρξε μια ζωντανή και ακοίμητη αγάπη, εξ ου και η ονομασία όλης της περιόδου ως «Υπόδειγμα Αγάπης».
Στο σημείο αυτό βεβαίως, δεν είναι δυνατόν να μη μνημονευθεί η αγαπητική αλυσίδα της προσφοράς και του αγώνα, χάρη στην οποία έλαβε σάρκα και οστά -παρά τις αντίξοες ειδικές συνθήκες- το όραμα της κατασκήνωσης και τη φετινή χρονιά. Πρωτίστως, ευχαριστίες ανήκουν στον σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ.κ. ΕΦΡΑΙΜ για την πατρική του ευλογία και την αρχιερατική του μέριμνα. Ακολούθως, στην οσιωτάτη ηγουμένη της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος-Αγίου Νεκταρίου γερόντισσα Τιμοθέη. Έπειτα, στον αρχηγό π. Αμφιλόχιο Γελαδάκη και τους υπαρχηγούς κ. Παναγιώτη Κλήμη και κ. Παναγιώτη Στενάκη. Η αγωνία και ο αγώνας τους, η ανύστακτη φροντίδα και η αγάπη τους για την κατασκήνωση είναι δύσκολο να χωρέσουν σε ένα δελτίο τύπου. Εξίσου δύσκολο έργο αποτελεί και η ευχαριστία για όσους κοπίασαν στην κουζίνα με πρώτο τον π. Νεκτάριο Κουκούλη, αλλά και για τη νοσηλεύτρια κ. Αλεξάνδρα Μανιά.
Η διακονία όλων ήταν πολύτιμη και είθε ο Άγιος να τους ανταποδίδει δια πρεσβειών του τα κρείττονα και τα κάλλιστα. Τέλος, ευχαριστίες πολλές οφείλονται στους πυλώνες της κατασκήνωσης , τους άξιους ομαδάρχες της, οι οποίοι φέτος ήταν οι εξής: Αλέξης Στενάκης, Παναγιώτης Πάλλης, Νίκος Χατζηκωνσταντίνου, Μιχάλης Κάλαβρος, Αλέξανδρος Τσέλιος, Νικόλας Λαλαούνης, Άγγελος Σκούρτης, Μανώλης Μακαρατζής, Γιώργος Μπαλαμπάνης, Βαγγέλης Στενάκης, Εμμανουήλ Γιαννούλης, Μάριος Γεωργακόπουλος, Παντελής Μπέσης, Γρηγόριος Γεωργακόπουλος, Απόστολος Bαλαζιώτης, Χρήστος Σπηλιώτης, Ζαφείρης Αλυφαντής, Νίκος Γεωργακόπουλος.
Η κατασκήνωση μπορεί χρονικά να τελείωσε, μα η πορεία της συνεχίζει υπέρχρονα, συνεχίζει και θα συνεχίζει κάθε φορά που προσευχητικά ξανά θα ενωνόμαστε, θα συνεχίζει κάθε φορά που η σκέψη θα τρέχει στις όμορφες στιγμές και η μνήμη στον τόπο αυτόν τον ευλογημένο. Κι αυτό, γιατί η επιστροφή , ο νόστος στη Κατασκήνωση , δεν προκαλεί ποτέ τη νοσταλγία, ο νόστος για το περιβόλι του Αγίου νοστιμίζει με Χριστό και αγάπη κάθε μέρα και ώρα, κάθε μας λεπτό που όσα εκεί γευτήκαμε, ζήσαμε και αγαπήσαμε, τα έχουμε ανάγκη. Η λαχτάρα της επιστροφής είναι πόθος και όραμα. Πόθος που ήδη αντίστροφα μετρά, όραμα κοινωνίας που ποτέ από τον νου δεν φεύγει.
Καλό υπόλοιπο Καλοκαιριού!


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png