Χειροθεσία σε πρωτοπρεσβύτερο του π. Εμμανουήλ Πουλάκη.


Γράφει ο Νεκτάριος Λαβούτας
Σε συγκινητική  ατμόσφαιρα κατά την διάρκεια του  μεγάλου εσπερινού στον Ι. Ν. Αγίας  Βαρβάρας (Μαραθώνα), ο Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης  Ύδρας, Σπετσών, και  Αιγίνης κ. κ. Εφραίμ, χειροθέτησε  σε πρωτοπρεσβύτερο τον εφημέριο π. Εμμανουήλ  Πουλάκη.

Το οφίκιο του  πρωτοπρεσβυτέρου αποδίδετε σε έγγαμο μόνο κληρικό που φέρει το δεύτερο βαθμό της ιεροσύνης  και διακρίνετε από ένα πρεσβύτερο στο ότι φέρει στο δεξιό γόνατο το «επιγονάτιο» και επιστήθιο σταυρό. Ένα τέτοιο σταυρό ο Σεβασμιώτατος πέρασε στον π. Εμμανουήλ και μάλιστα με συναισθηματική αξία γι΄ αυτόν μιας και ο σταυρός αυτός ήταν του πατέρα του π. Εμμανουήλ, που ήταν ιερέας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. κ. Εφραίμ αναφέρθηκε στην προσωπικότητα  του νέου πρωτοπρεσβυτέρου, στον ζήλο προς την εκκλησία και τον κάλεσε να συνέχισει το λαμπρό έργο που επιτελεί στην ενορία του, στον Μαραθώνα. Τελειώνοντας την τελετή ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης αναφώνησε ΑΞΙΟΣ για να επαναλάβει το εκκλησίασμα, συμφωνώντας για το νόημα της λέξεως.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png