Η επίσκεψη του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρου στην Αίγινα.


Ο νεφοσκεπής ουρανός της Αίγινας δεν απέτρεψε τη δημιουργία ενός θερμότατου κλίματος κατά την άφιξη του
Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρου στην Αίγινα το πρωί Παρασκευής. Ο Πατριάρχης Θεόδωρος έφτασε στο λιμάνι του νησιού λίγο μετά τις 9:30. Τον υποδέχθηκαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας Σπετσών και Αιγίνης κύριος Εφραίμ Στενάκης, ο Δήμαρχος της Αίγινας κύριος Παναγιώτης Κουκούλης, ο αντιδήμαρχος κύριος Νίκος Πτερούδης, ο υπολιμενάρχης κύριος Κυριάκος Γκαρής, ο κλήρος του νησιού και ο υποδιοικητής του Αστυνομικού Τμήματος της Αίγινας.

Στο video που ακολουθεί η άφιξη του Πατριάρχη Αλεξανδρείας


Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι κατά την άφιξή του στην Ελλάδα ο Πατριάρχης Θεόδωρος έγινε δεκτός με τιμές αρχηγού κράτους. Στο λιμάνι της Αίγινας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης τον προϋπάντησε με ανασπασμό κατά την κάθοδο του από το πλοίο, ενώ η Δημοτική Φιλαρμονική της Αίγινας που βρισκόταν από νωρίς στην προβλήτα απέδωσε τιμές. Τον Πατριάρχη καλωσόρισαν εγκάρδια ο Δήμαρχος κύριος Παναγιώτης Κουκούλης και ο αντιδήμαρχος κύριος Νίκος Πτερούδης. Ο Μακαριώτατος λίγο μετά την άφιξη του, επιβιβάστηκε σε αυτοκίνητο και  διαμέσου της Σουβάλας, καθώς στον κεντρικό δρόμο Αίγινας - Κοντού εκτελούνται έργα, κατευθύνθηκε στην Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδος, στον Άγιο Νεκτάριο. Ο Πατριάρχης Θεόδωρος ήταν εμφανώς συναισθηματικά φορτισμένος από την επίσκεψη του στον Άγιο Νεκτάριο, καθώς όπως είπε ο ίδιος λίγο αργότερα στο χαιρετισμό του, είχε τριανταπέντε ολόκληρα χρόνια να επισκεφθεί τη Μονή, τελευταία φορά είχε έρθει σε αυτή ως φοιτητής της Ριζαρίου Εκκλησιαστικής Σχολής.


Ακολούθησε παράκληση, ενώ ήταν μία από τις σπάνιες φορές που η Τίμια Κάρα του Αγίου Νεκταρίου είχε τοποθετηθεί εκτός του προστατευτικού κουβουκλίου στο μέσο της εκκλησίας. Λίγο μετά το τέλος της ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κύριος Εφραίμ, μίλησε για το έργο που επιτελεί ο Μακαριώτατος, για την ιεραποστολική του δράση και την προσφορά του στο πλήρωμα της εκκλησίας. Σε ανάμνηση της επίσκεψης του, δώρησε στο Μακαριώτατο μία εικόνα του Αγίου Νεκταρίου και ένα εγκόλπιο, που έφερε επίσης την εικόνα του Αγίου Νεκταρίου. Με τη σειρά του ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος δώρησε στη Μονή της Αγίας Τριάδος έναν Σταυρό φτιαγμένο στην Αλεξάνδρεια και μία ποιμαντική ράβδο στον κύριο Εφραίμ.

Συγκινητική ο ομιλία του Μακαριώτατου στο video που ακολουθεί


Η εκτός κειμένου ομιλία του Μακαριώτατου προκάλεσε συγκίνηση, καθώς μίλησε για τη μεγάλη του πίστη στον Άγιο Νεκτάριο και τον τρόπο που έχουν συνδεθεί στη ζωή του πολλά σημαντικά γεγονότα με την αγιοσύνη του. Τα δάκρυα, δάκρυα χαράς και συγκίνησης κυλούσαν από τα μάτια του Μακαριώτατου όση ώρα μιλούσε μπροστά από την Κάρα του Αγίου. Ακολούθησε επίσκεψη στο δωμάτιο του Αγίου ενώ μετά από μια σύντομη ανάπαυλα στο αρχονταρίκι της Μονής, ο Μακαριώτατος επισκέφθηκε τον καινούργιο Ναό του Αγίου Νεκταρίου, από όπου έμεινε εντυπωσιασμένος τόσο από το μέγεθος όσο και από την πρόοδο των εργασιών σε αυτόν.

Στο video που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τις δηλώσεις των κ.κ. Θεόδωρου και Εφραίμ


Σύμφωνα με το πρόγραμμα που είχε εκδώσει η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδας για την επίσκεψη του Πατριάρχη Αλεξανδρείας, ακολούθησε προσκύνημα στη Μονή του Αγίου Μηνά. Η αναχώρησή του από την Αίγινα θα γίνει το απόγευμα της ίδιας μέρας.





Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png