Ο εορτασμός του Πολιούχου της Αίγινας Αγίου Διονυσίου.


Πραγματοποιήθηκαν σήμερα οι πανηγυρικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Πολιούχου της Αίγινας Αγίου Διονυσίου, που κορυφώθηκαν με τη λιτάνευση της εικόνας στους κεντρικούς δρόμους του νησιού. Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν χθες Τετάρτη με με τον Μεγάλο Αρχιερατικό Εσπερινό στο Μητροπολιτικό Ναό της Αίγινας, στον οποίο χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κύριος Εφραίμ Στενάκης. Τον Εσπερινό στην Μητρόπολη της Αίγινας παρακολούθησε πλήθος κόσμου.


Σήμερα, ολοήμερη αργία για την Αίγινα, οι κάτοικοι του νησιού προσήλθαν στον Μητροπολιτικό Ναό για να ανασπαστούν την εικόνα του Αγίου Διονυσίου. Μαζί ο Δήμαρχος της Αίγινας κύριος Παναγιώτης Κουκούλης, καθώς και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, των Τοπικών Αρχών, των Σωμάτων Ασφαλείας, όπως και εκπρόσωποι φορέων, που παρακολούθησαν τη Δοξολογία. Λίγο μετά τις 10:30 π.μ. ξεκίνησε η περιφορά της εικόνας του Αγίου Διονυσίου, στην οποία συμμετείχε και η Δημοτική Φιλαρμονική της Αίγινας.


Η πομπή ξεκίνησε από τη Μητρόπολη και δια μέσου της Λεωφόρου Δημοκρατίας στην παραλία, ο κλήρος και οι πιστοί έφτασαν μπροστά από το Δημαρχιακό κτήριο όπου έγινε δέηση. Η πομπή πέρασε από την περιοχή της "Παναγίτσας", για να επιστρέψει στην Μητρόπολη μέσω των οδών Αφαίας και Μητροπόλεως. Υπάλληλοι του Δήμου της Αίγινας, έραναν τον δρόμο με δάφνες, ενώ οι άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος ήταν από νωρίς στους δρόμους ρυθμίζοντας την κυκλοφορία και φροντίζοντας να μην υπάρχουν παρκαρισμένα οχήματα στη διαδρομή που θα ακολουθούσε η πομπή.Στην λατρευτική πομπή συμμετείχαν μαθητές και εκπαιδευτικοί από σχολεία του νησιού, όπως επίσης και το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων της Αίγινας. Για τις θρησκευτικές εκδηλώσεις υπεύθυνος ήταν ο Αρχιερατικός Επίτροπος, πρωτοπρεσβύτερος πατέρας Νικόλαος Γαρυφάλλου, ενώ τελετάρχης ο εκπαιδευτικός κύριος Θεόδωρος Λορέντζος. Από τις σημερινές λατρευτικές εκδηλώσεις απουσίαζε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κύριος Εφραίμ Στενάκης λόγω κάποιας αδιαθεσίας.