Κοπή πίτας της Ιεράς Μητρόπολης Ύδρας στην "Παναγίτσα".


Γράφει ο Νεκτάριος Λαβούτας. Φωτογραφίες Νεκτάριος Λαβούτας.
Το Σάββατο στις 5 το απόγευμα ο Ι. Ναός Εισοδίων Θεοτόκου (Παναγίτσα) παρουσία του Σεβ. Μητροπολίτου Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ, έγινε η καθιερωμένη πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση και η κοπή της βασιλόπιτας, στους εκκλησιαστικούς συνεργάτες της Αίγινας και του Αγκιστρίου. Την εκδήλωση άνοιξε ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμ. και Γ. Ε. π. Αμφιλόχιος, ο οποίος καλωσόρισε τον κόσμο που είχε προσέλθει στο Ι. Ναό. Στην συνέχεια κάλεσε στο βήμα τον Δήμαρχο της Αίγινας κ. Παν. Κουκούλη, ο οποίος αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η κοινωνία μας και τόνισε ότι είναι αισιόδοξος ότι όλα θα πάνε καλά και θα ξεπεράσουμε τις οικονομικές δυσκολίες.


Αμέσως μετά τον  λόγο πήρε ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Εφραίμ ο οποίος ευχαρίστησε όλους αυτούς που πασχίζουν για τους αναξιοπαθούντες συνανθρώπους μας. Αναφέρθηκε στην εθελοντική παρουσία τους στο Λεούσειο εκκλησιαστικό ίδρυμα, στις προσπάθειες να ξεπεραστούν οι γραφειοκρατικές δυσκολίες για την αδειοδότηση που αφορά τη νέα χρήση. Για το νοσοκομείο Άγιος Διονύσιος είπε ότι αντιμετωπίζει μεγάλο οικονομικό πρόβλημα από την καθυστέρηση των διαφόρων ασφαλιστικών ταμείων να καταβάλουν τα νοσήλια που αναλογούν από τους ασφαλισμένους. Κάλεσε όλους τους πιστούς να συμβάλουν σε αυτές τις Θεάρεστες προσπάθειες προς τους συνανθρώπους μας, με την εθελοντική προσφορά τους και όχι μόνο. Έκανε γενική αναφορά στο εθελοντικό έργο της Ι. Μητροπόλεως τονίζοντας και την ανάγκη  συντονισμένης αιμοδοσίας από τους εφημέριους των Ι. Ναών, όπως η επιτυχημένη αιμοδοσία τέσσερεις φορές τον χρόνο στη περιοχή «Κοιλάδα» Ερμιονίδος από τον π. Θεμιστοκλή.

Στην εκδήλωση τις εντυπώσεις κέρδισε η παιδική χορωδία της Ιεράς Μητρόπολης υπο την διεύθυνση της κυρίας Ελένης Αθανασοπούλου και του μουσικολόγου πατέρα Νικολάου Γαρυφάλλου. Τα παιδιά απέδωσαν με δεξιοτεχνία, εκκλησιαστικούς ύμνους, παραδοσιακά τραγούδια και κάλαντα από διάφορες περιοχές της πατρίδος μας. Στο τέλος της εκδήλωσης έγινε η κοπή της πίτας και διενεμήθη το νέο βιβλίο, έκδοση της Ι.Μ. Ύδρας, με τίτλο "Χριστός Ετέχθη" και "Εγκύκλιοι επί τη εορτή των Χριστουγέννων"  (1967-2000) του μακαριστού πρ. Μητροπολίτου Ύδρας, κυρού Ιεροθέου.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν, εκτος του κλήρου, ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Παν. Κουκούλης, ο τέως Δήμαρχος κ. Δημ. Μούρτζης, ο Κοινοτάρχης Αγκιστρίου, η Νομαρχιακή Σύμβουλος κυρία Δήμητρα Στάθη, καθώς και δημοτικοί σύμβουλοι.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png