Οι πανηγυρικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της μνήμης του Αγίου Παϊσίου στον Μαραθώνα.

DSC_0012-agios-paisios.JPG
Για μία ακόμη χρονιά  το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και το Ε.Τ.Ε.Φ. του Ενοριακού Ναού της Αγίας Βαρβάρας στον Μαραθώνα, διοργάνωσαν εορταστικό πρόγραμμα εκδηλώσεων για τον εορτασμό της μνήμης του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου. 

Στο προαύλιο της Αγίας Βαρβάρας το παρεκκλήσιο που βρίσκεται εκεί, είναι αφιερωμένο στον Άγιο Παΐσιο και στον Άγιο Κυριάκο. Η ενορία πανηγύρισε τον εορτασμό του Αγίου Παϊσίου, καθώς η Εκκλησία μας τιμά την μνήμη του στις 12 Ιουλίου. Την Κυριακή τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός, ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, ενώ χθες το βράδυ ο μεθεόρτιος Πανηγυρικός Εσπερινός και η λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Παϊσίου, περιμετρικά του ιερού ναού.

Ακολούθησε ομιλία για την ζωή του Αγίου Παϊσίου από τον πρωτοπρεσβύτερο πατέρα Κωνσταντίνο Τσουράπα και ρεσιτάλ πιάνου, με κλασσική μουσική Αρχιμανδρίτη, πατέρα Ελευθέριο Κουμασίδη.

Τέλος, με φροντίδα του  Ε.Τ.Ε.Φ. λειτούργησε παζάρι διακομιστικών αντικειμένων, για τις ανάγκες του φιλόπτωχου έργου της ενορίας.

Τις εκδηλώσεις παρακολούθησε η κ. Μαίρη Κουκούλη, πρόεδρος της ΚΕΔΑ, με την υποστήριξη της οποίας κατέστη δυνατή η διοργάνωση του ρεσιτάλ πιάνου. Το ήχο ρύθμισε η "ΗχοΟπτική".