Με κάθε λαμπρότητα τελέστηκε ο πανηγυρικός εσπερινός στην "Αγία Σωτήρα" στους Αγίους. Το "Apollon Hellas" απέδωσε τιμές.

DSC_0048-aia-sotira.JPG

Η εκκλησία μας γιορτάζει τη Μεταμόρφωση του Σωτήρος, μια μεγάλη γιορτή για την ορθοδοξία και με κάθε λαμπρότητα τελέστηκε ο πανηγυρικός εσπερινός στην "Αγία Σωτήρα" , στην περιοχή των Αγίων, όπου συνεπικουρούμενος από τον ιερό κλήρο, πρωτοστάτησε της ακολουθίας του εσπερινού και κήρυξε το Θείο Λόγο, ο Πρωτοσύγκελλος Αρχιμανδρίτης, πατέρας Νεκτάριος Δαρδανός.

Η σκέψη των πιστών ήταν στους συνανθρώπους τους, που δοκιμάζονται από την καταστροφική ορμή των πυρκαγιών. Και πως θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, όταν ένα μεγάλο σύννεφο από καπνό κάλυπτε τον ουρανό Σαρωνικού.

Μάλιστα, κατά την ώρα που ο πατέρας Νεκτάριος κήρυττε το Θείο Λόγο, ακούστηκε σε όλο το εκκλησίασμα ο ήχος από το μήνυμα του 112 της Πολιτικής Προστασίας, που στάλθηκε στα κινητά τους, υπενθυμίζοντας ότι οι συνθήκες αυτού του καλοκαιριού είναι πολύ διαφορετικές.
Πάντως, μία νότα αισιοδοξίας και ελπίδας σκόρπισε και φέτος το πλοίο "Apollon Hellas" της Saronic Ferries, που εκτελώντας το δρομολόγιό του προσέγγισε κοντά στην παραλία και απέδωσε τιμές με συριγμούς και καπνογόνα. Χαρμόσυνη και ελπιδοφόρα εικόνα, μέσα στο γκρίζο των ημερών και το εκκλησάκι της "Αγίας Σωτήρας", στολισμένο με πολύχρωμα σημαιάκια, κατάλευκο, με τους εκατοντάδες προσκυνητές να τιμούν τη μεγάλη γιορτή.