Δελτίο Τύπου της Μητροπόλεως Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης, σχετικά με δημοσιεύματα για την Ιερά Μονή του Αγίου Νεκταρίου και τα κρούσματα Covid 19.

deltio-typou-mitropoleos2.jpg
Δελτίο Τύπου εξέδωσε σήμερα το πρωί το Γραφείο Τύπου της  Ιεράς Μητροπόλεως Ύδρας, Σπετσών & Αιγίνης, σχετικά με τα δημοσιεύματα για την Ιερά Μονή του Αγίου Νεκταρίου - Αγίας Τριάδας και τα κρούσματα Covid 19, μετά από επίσκεψη κλιμακίου του ΕΟΔΥ.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.Το Δελτίο Τύπου ανάμεσα σε άλλα ότι οχτώ ημέρες πριν από την επίσκεψη του ΕΟΔΥ, όλες οι μοναχές βρίσκονταν ήδη σε παρακολούθηση και καραντίνα, ενώ λάμβαναν σχετική ιατροφαρμακευτική αγωγή. Επίσης, επισημαίνει ότι οι μοναχές είναι 16 και όχι 25. Εννέα άτομα ανήκουν στο υπαλληλικό προσωπικό της μονής, το οποίο βρέθηκε αρνητικό στο τεστ.

Τέλος, υπογραμμίζει ότι το συγκρότημα των κελιών και της τραπεζαρίας είναι ξεχωριστό και αυτόνομο από την λειτουργία των ναών. Επίσης, ότι έγινε απολύμανση των χώρων και ανεστάλησαν οι καθημερινές ακολουθίες. Η Μονή δεν φιλοξενεί κανέναν προσκυνητή.

Ακολουθεί το κείμενο του Δελτίου Τύπου:

Εις τα σχετικά δημοσιεύματα, τα αναφερόμενα εις την Ι. Μονήν του Αγ. Νεκταρίου στην Αίγινα, ανακοινούμεν τα εξής.
Εδώ και οκτώ ημέρες δηλαδή πολύ πριν επισκεφθεί την Πέμπτη 11ην Αυγούστου την Ι. Μονή κλιμάκιον του Ε.Ο.Δ.Υ. όλες οι μοναχές ευρίσκοντο υπό παρακολούθησιν, είχον τεθεί σε "ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ" και ελάμβανον σχετικήν ιατροφαρμακευτική αγωγήν.
Οι μοναχές είναι 16 και όχι 25. Οι 9 είναι υπαλληλικόν προσωπικόν το οποίον ευρέθη με αρνητικό τέστ.
Το συγκρότημα των μοναχικών κελλιών, της τραπέζης κ.λ.π είναι τελείως ξεχωριστό και αυτόνομον, από την λειτουργία των Ιερών Ναών του Αγίου Νεκταρίου.
Το προσκύνημα εξυπηρετούν λαϊκοί υπάλληλοι και ουδεμία μοναχή μετά την διάγνωση - εδώ και 9 μέρες - έρχεται σε επαφή με προσκυνητάς.
Έγινε απολύμανση των χώρων και ανεστάλησαν αι καθημεριναί ιερές ακολουθίες εις τους Ι. Ναούς της Μονής, οι δε ξενώνες της εσφραγίσθησαν. Η Ι.Μονή, ουδένα προσκυνητήν φιλοξενεί.
Η Ιερά Μητρόπολις δι'  Εγκυκλίων της επανειλημμένως, αλλά και διά ζώσης υποδεικνύει την αυστηράν τήρησιν όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων.
Είναι γεγονός ότι ζούμε σε πρωτόγνωρη εποχή, όπου ο ψυχισμός μας αλλάζει δραματικά και οι ευαισθησίες μας γίνονται πιο πολύμορφες και πολυδιάστατες.
Τούτην την εποχή της πανδημίας και της κλιματικής αλλαγής οι ευθύνες μας γίνονται ακόμη πιο μεγάλες και πιο επώδυνες, τόσο απέναντι στους άλλους, αλλά κυρίως απέναντι στον ίδιο μας τον εαυτό.
Μοναχοί και πιστοί της Εκκλησίας έχουν συνειδητοποιήσει την ευθύνη τους και ανάλογη είναι και η θεολογική και κοινωνική στάση τους.
Εκ του Γραφείου Τύπου της Μητροπόλεως

img05107-001.jpg


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png