Προσκύνημα στην Παναγιά τη Φανερωμένη. Ένα σπάνιο προσκυνηματικό μνημείο και μία παράδοση που αντέχει στο χρόνο.

panagia-faneromeni-00.jpg

Εννέα μέρες μετά την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, η εκκλησιά μας γιορτάζει τα εννιάμερα της Παναγίας και η Αίγινα τιμά αυτή τη γιορτή με ένα σπάνιο προσκυνηματικό μνημείο και μία θρησκευτική παράδοση που εξακολουθεί να αντέχει στο χρόνο.

Πρόκειται για ένα από τα ιδιαίτερα προσκυνήματα της Αίγινας, που εκτός από την πλούσια παράδοση που το συνοδεύει, το πλαισιώνει ένα μοναδικό θρησκευτικό τοπίο. Το μικρό ύψωμα στην άκρη του λόφου που ξεπροβάλει, είναι το κτίσμα ενός ναού, που η κατασκευή του δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, αφού σύμφωνα με την παράδοση χτιζόταν το πρωί και το βράδυ γκρεμιζόταν ο τρούλος του. 

Ο διάδρομος προς την κατακόμβη σημαιοστολισμένος, φροντισμένος και πεντακάθαρος, αναγεννά στον προσκυνητή τα βιώματα του καλοκαιριού που φεύγει, όπως ο ήλιος που δύει την ώρα του εσπερινού και ντύνει τη φύση με χρώματα που τροφοδοτούν τις αισθήσεις.

Αρκετοί είναι οι επισκέπτες, που βρίσκονται αυτή την εποχή στην Αίγινα και που θέλουν να πάνε μέχρι το προσκύνημα, αλλά δεν γνωρίζουν που βρίσκεται. Είναι στη Λεωφόρο Φανερωμένης, μερικές εκατοντάδες μέτρα, μετά Καποδιστριακό Ορφανοτροφείο - Φυλακές.

Μπορείτε να δείτε ένα σχετικό ρεπορτάζ του Aegina Portal εδώ.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png