Με λαμπρότητα τελέστηκε ο μεγάλος Πανηγυρικός Εσπερινός στον ναό του Αγίου Νεκταρίου.

 
Χοροστατούντος του Επισκόπου Ανδρούσης κ. Κωνστάντιου και συγχοροστατούντων του Μητροπολίτη Παροναξίας κ. Καλλίνικου και του Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ, τελέσθηκε σήμερα το απόγευμα στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου, ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, ο οποίος ξεκίνησε στις 6:30.

Νωρίτερα, η Τιμία Κάρα και η εικόνα του Αγίου Νεκταρίου μεταφέρθηκαν με λατρευτική πομπή από τον Καθολικό Ναό της Ιεράς Μονής της Αγίας Τριάδος, όπου τελέσθηκε μέσα σε κλίμα κατάνυξης εσπερινός.


Σημειώνεται, ότι λίγο πριν το τέλος της ακολουθίας του πανηγυρικού εσπερινού, πραγματοποιήθηκε η τελετή της βράβευσης του μαθητικού διαγωνισμού που είχε διοργανώσει η Μητρόπολης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης για τα εκατό χρόνια από την κοίμηση του Αγίου Νεκταρίου. Λόγω των συνθηκών που επικράτησαν πέρυσι, η απονομή των βραβείων έγινε φέτος. Το θέμα θα παρουσιαστεί ξεχωριστά.

 
Το εσπερινό παρακολούθησαν οι βουλευτές κ. Νικόλαος Μανωλάκος, η κ. Νόνη Δούνια και ο Δημοτικός Σύμβουλο κ. Φίλιππος Τζίτζης.
 
Στις 10 μ.μ. θα ξεκινήσει η ιερή αγρυπνία που θα διαρκέσει μέχρι τις 4 το πρωί. Το πρωί της Τρίτης 9 Νοεμβρίου 2021 στις 6:30 θα τελεστεί ο Όρθρος στις 7:30 μ.μ. οι καταβασίες και στη συνέχεια η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και στις 10:30 η Δοξολογία. Λιτανευτική πομπή θα σχηματισθεί μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας πέριξ του Ιερού Ναού του Αγίου Νεκταρίου.

 
Μετά τις 11:00 το πρωί θα γίνει η κάθοδος της Τιμίας Κάρας του Αγίου Νεκταρίου με αυτοκίνητο, που θα την μεταφέρει στην Μητρόπολη. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Μητρόπολης η διαδρομή θα είναι η ακόλουθη: από τον Μεριστό κάθοδος προς Νοσοκομείο, Ι. Ναό Αγ. Νικολάου, παραλία προς οικία Βογιατζή (εκδοτήρια), αναστροφή, Ι. Ναός Παναγίτσας και κατάληξη στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό.

 
Στη Μητρόπολη από τις 12:00 μέχρι 16:00 θα τελεστούν ο παρακλητικός κανόνας, τα μεγαλυνάρια, ο εσπερινός και τα εγκώμια του Αγίου Νεκταρίου. Το προσκύνημα της Αγίας Κάρας από τους πιστούς, θα γίνει σύμφωνα με τις ισχύουσες νομοθετικές διατάξεις και τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων.
 
Όπως έχει ανακοινωθεί, φέτος δεν θα γίνει η μεγάλη λιτανεία στην παραλία και στο κέντρο της Αίγινας.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png