Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Πανηγυρική Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου.

 
Χοροστατούντων του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ, του Μητροπολίτη Παροναξίας κ. Καλλίνικου και του Επισκόπου Ανδρούσης κ. Κωνστάντιου, τελέσθηκε μέσα σε πανηγυρικό κλίμα σήμερα το πρωί, η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, η Πανηγυρική Δοξολογία και η Λιτάνευση της Τιμίας Κάρας και της εικόνας του Αγίου Νεκταρίου περιμετρικά του ναού.


Τον Θείο λόγο κήρυξε  ου Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος. Παρέστη συμπροσευχόμενη η ηγουμένη της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος - Αγίου Νεκταρίου μοναχή Τιμοθέη. Τις ακολουθίες λάμπρυναν οι ιεροψάλτες.  

 
Κατά τη Δοξολογία και λιτάνευση τιμές απέδωσαν οι σημαιοφόροι και οι παραστάτες από σχολεία της Αίγινας που παρέστησαν με τις γαλανόλευκες, καθώς και η φιλαρμονική του Μουσικού Συλλόγου Αίγινας ΜΟΥΣΑ, που παιάνισε το "Αγνή Παρθένε Δέσποινα".

 
Στη Θεία Λειτουργία παρέστησαν ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς, ο Υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κώστας Κατσαφάδος, η βουλευτής κ. Νόνη Δούνια, η Αντιπεριφερειάρχης κ. Βάσω Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη, η πρόεδρος της ΚΕΔΑ κ. Μαίρη Κουκούλη, οι αντιδήμαρχοι κ. Αντώνης Μούρτζης και Δημήτρης Καραγιάννης.Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Φίλιππος Τζίτζης, ο πρόεδρος της Κοινότητας Αίγινας κ. Παναγιώτης Κασιμάκης, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αίγινας κ. Αθανάσιος Καραγιάννης, ο Λιμενάρχης κ. Αργύρης Φραγκούλης, ο ανθυποπυραγός Αναστάσιος Δαλαγιώργος, εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αίγινας, ο διοικητής της Ναυτικής Βάσης του Τούρλου κ. Κυριάκος Κλώνος, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων του νησιού.


Ακολούθως η Τίμια Κάρα του Αγίου Νεκταρίου μεταφέρθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό της Αίγινας με αυτοκινητοπομπή. Λόγω των μέτρων της πανδημίας δεν τελέστηκε λιτανεία στην παραλία της Αίγινας και τους κεντρικούς δρόμους του νησιού.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png
Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png