Η απονομή των βραβείων στους μαθητές, που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό με θέμα: "1920-2020: Εκατό Χρόνια από την Κοίμηση του Αγίου Νεκταρίου".


Λίγο πριν το τέλος του πανηγυρικού εσπερινού του Αγίου Νεκταρίου που τελέσθηκε στις 8 Νοεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ απένειμε τα βραβεία στους μαθητές που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό με θέμα: "1920-2020: Εκατό Χρόνια από την Κοίμηση του Αγίου Νεκταρίου". Υπενθυμίζεται, ότι ο διαγωνισμός απευθυνόταν σε μαθητές και μαθήτριες των Ε' και ΣΤ ́ τάξης των Δημοτικών Σχολείων και όλων των τάξεων των Γυμνασίων, του Λυκείου και του ΕΠΑΛ της Αίγινας.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal. Απόσπασμα από τη ραδιοφωνική μετάδοση της τελετής.



Τι είπε ο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ για τον μαθητικό διαγωνισμό:

Ο διαγωνισμός ήταν να μας γράψουν κάτι ή δοκίμιο ή έκθεση ή ζωγραφική, για τη μορφή του Αγίου Νεκταρίου και το θεωρούμε πολύ σημαντικό αυτό γιατί αν δεν περάσουμε στα παιδιά μας, στους βλαστούς αυτούς τους νέους, την παρουσία του Αγίου στην καρδιά τους, εάν δεν μελετήσουν τη μορφή τους τότε δεν έχουμε επιτύχει τίποτε.

Εμείς οι μεγάλοι πιστεύουμε, έχουμε παραδόσεις, αλλά έχουμε βαθιά υποχρέωση και χρέος να μεταλαμπαδεύσουμε αυτά στα παιδιά μας. Θέλω να τα ευχαριστήσω γιατί συμμετείχαν στο διαγωνισμό αυτόν που κάναμε, να ευχαριστήσω τα μέλη της επιτροπής που ορίσαμε για να αξιολογήσουν τα γραπτά τους, τα δοκίμια τους τις ζωγραφιές τους και πράγματι πέτυχαν πάρα πολύ ωραία πράγματα.

Έγραψαν σπουδαία σπουδαία πράγματα και μου δίνουν μέσα μου μία αισιοδοξία.Τελικά δεν γκρεμίστηκε το παν. Ζουν μέσα στις καρδιές και των παιδιών μας οι μορφές των Αγίων του τόπου τους, τουλάχιστον, του Αγίου που είναι συνυφασμένος με το νησί του τούτου, που είναι νησί του Αγίου Νεκταρίου και όταν λέμε Άγιος Νεκτάριος εννοούμε και σκεφτόμαστε το νησί της Αιγίνης.

Τα παιδιά λείπουν αυτά απόψε θα βραβεύσουμε να τα συγχαρούμε. Τους έχουμε εδώ ετοιμάσει, θα πάρουν από ένα φάκελο που μέσα έχει την Καινή Διαθήκη που εκδώσαμε εμείς σαν Μητρόπολη, έχει το σταυρό του Αγίου που έχει φτιάξει η Μόνη, έχει το σχετικό έπαινο, βέβαια υπογεγραμμένο, και όλα αυτά και θα τους δώσουμε και το μετάλλιο της Μητροπόλεώς μας, που έχουμε θεσπίσει για το 1921 - 1821, Εκατό χρόνια από το 1821.

Να πω ότι το διαγωνισμό αυτό τον κάναμε από πέρυσι, αλλά οι χαλεπές και δύσκολες μέρες, δεν μας επέτρεψαν να κάνουμε αυτή την βράβευση των μαθητών μας, οπότε ο διαγωνισμός έγινε για τα 100 χρόνια από την κοίμηση του Αγίου Νεκταρίου, σημαντικός σταθμός που έπρεπε να περάσει τα παιδιά μας και ευτυχώς, πολλά παιδιά συμμετείχαν και έγραψαν ωραία πράγματα", είπε ο Σεβασμιώτατος κ. Εφραίμ.

Τα αποτελέσματα του καλλιτεχνικού και λογοτεχνικού μαθητικού διαγωνισμού με θέμα: "1920 -  2020. Εκατό Χρόνια από την Κοίμηση του Αγίου Νεκταρίου".
  • Στο λογοτεχνικό διαγωνισμό και συγκεκριμένα στην ποίηση διακρίθηκε η μαθήτρια του Γενικού Λυκείου Αίγινας Γιαννίτση Αθανασία.
  • Στο διήγημα διακρίθηκε ο μαθητής του 1ου γυμνασίου Αίγινας Χατζίνας Γεώργιος.
  • Στο δοκίμιο διακρίθηκε η μαθήτρια του 2ου Γυμνασίου Αίγινας Μιγκάχετ Μαρία.
  • Στον καλλιτεχνικό διαγωνισμό και πιο συγκεκριμένα στη ζωγραφική διακρίθηκαν από το 1ο Γυμνάσιο Αίγινας Κάππος Ευάγγελος, από το 2ο Γυμνάσιο Αίγινας η Κωνσταντίνα Μωυσή και από το Δημοτικό Σχολείο των Αγίων Ασωμάτων Γιαννούλη Φιλαρέτη.
  • Στον τομέα της φωτογραφίας διακρίθηκε από το 1ο Γυμνάσιο Αίγινας η Μαρμαρινού Νεκταρία.
  • Στο video διακρίθηκε ο μαθητής του Γενικού Λυκείου Αίγινας Σοφικίτης Ευάγγελος.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png