Η ακολουθία της Μεγάλης Δευτέρας. Η υμνολογία της ημέρας.


Το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας στις εκκλησίες του νησιού, οι πιστοί παρακολούθησαν την ακολουθία της Μεγάλης Τρίτης, όπου στην υμνολογία κυριαρχεί η παραβολή των δέκα παρθένων "Ιδού ο Νυμφίος έρχεται", "Τον νυμφώνα σου βλέπω".

Από τη ζωντανή μετάδοση της ακολουθίας στην Μητρόπολη της Αίγινας, από το ραδιόφωνο του Aegina Portal.
Η Βασιλεία των Ουρανών, μας λέει ο Ιησούς, μοιάζει με την παραβολή των δέκα παρθένων. Η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του "Παγκάλου" Ιωσήφ γιου του Ιακώβ, που αναφέρεται στην Παλαιά Διαθήκη.

Η μέρα είναι επίσης αφιερωμένη στην άκαρπη συκιά που την καταράστηκε ο Χριστός και ξεράθηκε. Περπατώντας ο Χριστός στους δρόμους της Ιερουσαλήμ, την επομένη της εισόδου του, είδε μια μεγάλη συκιά με καταπράσινο φύλλωμα και την πλησίασε με σκοπό να κόψει ένα σύκο, όμως διαπίστωσε ότι η συκιά δεν είχε καθόλου καρπούς. Τότε ο Ιησούς απευθυνόμενος στο δέντρο είπε: "Μηκέτι εκ σου καρπός γένηται εις τον αιώνα" και η συκιά την ίδια στιγμή ξεράθηκε.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png