Η περιφορά των επιταφίων και η κοινή δέηση στην παραλία της Αίγινας.

 
Μετά από δύο χρόνια απαγορεύσεων λόγω της πανδημίας, η περιφορά των επιταφίων από τις ενορίες του κέντρου της Αίγινας και η κοινή δέηση στην Παλιά Προβλήτα, στην παραλία του νησιού ήταν μια μοναδική εμπειρία. 


Πιστοί κάθε ηλικίας περίμεναν με τις λαμπάδες τους αναμμένες στους γραφικούς δρόμους και τις γειτονιές, για να περάσει η λατρευτική πομπή του επιταφίου.


Οι κυρίες των ενοριών έψελναν τα εγκώμια και η νύχτα γέμισε από τις υπέροχες μυρωδιές των λουλουδιών και του θυμιάματος. Εικόνες λουσμένες στο φως της Μεγάλης Εβδομάδας, η χαρμολύπη της Μεγάλης Παρασκευής και η προσμονή της Ανάστασης που έρχεται.

 
Η φιλαρμονική του Μουσικού Συλλόγου Αίγινας ΜΟΥΣΑ, υπό την διεύθυνση της κ. Ελένης Αθανασοπούλου, απέδωσε ύμνους, τονίζοντας την θρησκευτικότητα των στιγμών.

 
Κάτοικοι του νησιού και εκδρομείς του Πάσχα κατέκλυσαν τον παραλιακό δρόμο, δημιουργώντας την γνώριμη εικόνα της μεγάλης γιορτής, ενώ οι κυρίες των ενοριών μετέφεραν με τις ψαλμωδίες τους την πολύτιμη αίσθηση της θρησκευτικότητας, που "δένει" με την παράδοση και μεταφέρεται από γενιά σε γενιά.

 
Οι επιτάφιοι των τριών ενοριών, πανέμορφοι και στολισμένοι με επιμέλεια και κάθε λεπτομέρεια, έγινα το επίκεντρο της προσοχής, όταν οι λατρευτικές πομπές των τριών ενοριών συγκεντρώθηκαν στο χώρο της Παλαιάς Προβλήτας.

 
Μετά την ολιγόλεπτη δέηση ο πατέρας Αμφιλόχιος μίλησε στους πιστούς για την θρησκευτική αξία αυτής της περιόδου και μετέφερε τις ευχές του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ.Όταν η κοινή δέηση ολοκληρωθεί οι πιστοί επιστρέψουν στις ενορίες τους και εκεί σύμφωνα με την παράδοση, περνούν κάτω από τον επιτάφιο παίρνοντας την ευλογία του.
Την λατρευτική πομπή παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς, ο αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Καραγιάννης, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Φίλιππος Τζίτζης, ο Λιμενάρχης Αίγινας κ. Αργύρης Φραγκούλης, η υποδιοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αίγινας κ. Μαρία Φράγκου, ο διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αίγινας κ. Γιώργος Σουλιώτης, ο διοικητής του Τούρλου κ. Κυριάκος Κλώνος.

Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png