Η δια θαλάσσης περιφορά του επιταφίου στο Μαραθώνα. Ένας ύμνος στους άρρηκτους δεσμούς της θρησκευτικότητας και της ναυτικής παράδοσης.


Γεμάτες από την κατανυκτική ατμόσφαιρα του Θείου Δράματος, ήταν οι στιγμές που έζησαν οι πιστοί στον ενοριακό ναό της Αγίας Βαρβάρας στον Μαραθώνα, όπου ένα μέρος της περιφοράς του επιταφίου έγινε δια θαλάσσης.


Πρόκειται για μία πρωτοβουλία που ξεκίνησε το 2019 και έχει ως στόχο να αναδείξει τους άρρηκτους δεσμούς της θρησκευτικότητας, με εκείνους της ναυτικής παράδοσης και της καθημερινότητας, που σε αρκετές περιπτώσεις, σε ένα νησί οριοθετείται και ορίζεται από τη θάλασσα.
 
Ντυμένα με λευκά πουκάμισα, τέσσερα μέλη του εκκλησιαστικού συμβουλίους, μετά την ολοκλήρωση της περιφοράς στον κεντρικό δρόμο, έφτασαν στη παραλία και μετέφεραν τον επιτάφιο στη θάλασσα, με μοναδικό φωτισμό τις αναμμένες δάδες που είχαν τοποθετηθεί εκεί.
 
Πλήθος πιστών παρακολούθησε και κατέγραψε τη δια θαλάσσης περιφορά του επιταφίου, εκφράζοντας τον θαυμασμό του για τα μηνύματα που μεταφέρει. Κορίτσια ντυμένα μυροφόρες συνόδεψαν τον επιτάφιο στην πορεία του, που ολοκληρώθηκε με την επιστροφή του στον ιερό ναό της Αγίας Βαρβάρας.
 
Την ακολουθία παρακολούθησε ο βουλευτής Γιάνης Βαρουφάκης και πλήθος πιστών.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png