Η τελετή υποδοχής του Αγίου Φωτός στο λιμάνι της Αίγινας.

 
Λίγο πριν τις 10 σήμερα το βράδυ, έφτασε στην Αίγινα το Άγιος Φως, η τελετή της υποδοχής του οποίου έγινε στο κεντρικό λιμάνι του νησιού, στη προβλήτα των ιπταμένων. Το Άγιος Φως έφτασε με το πλωτό ασθενοφόρο του Λιμενικού Σώματος, συνοδεία του Λιμενάρχη Αίγινας κ. Αργύρη Φραγκούλη και του πληρώματός του.


Το Άγιος Φως μετέφεραν και φέτος στην Αίγινα οι κύριοι Σωτήρης Μπήτρος και Παναγιώτης Κλήμης από το αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος", όπου αεροσκάφος έφερε το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα. Η υποδοχή του ανέσπερου φωτός έγινε από κλήρο του νησιού που παρέλαβε το Άγιος Φως με τα φαναράκια και έψαλε το "Δεύτε λάβετε Φως".
 
Στην προβλήτα των ιπταμένων το Άγιο Φως υποδέχθηκαν ο δήμαρχος Αίγινας κύριος Γιάννης Ζορμπάς, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Στέλιος Θεριανός, ο αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Καραγιάννης, ο διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αίγινας κ. Γεώργιος Σουλιώτης, ο πρόεδρος της Κοινότητας Αίγινας κ. Παναγιώτης Κασιμάκης, και ο κ. Νεκτάριος Λαβούτας μέλος του Δ.Σ. του νοσοκομείου Αιγίνης "Ο Άγιος Διονύσιος" και πλήθος πιστών.
 
Στη συνέχεια το Άγιος Φως μεταφέρθηκε σε ενορίες του νησιού με τιμητική συνοδεία αυτοκινήτων και μοτοσικλετών του Αστυνομικού Τμήματος Αίγινας, του Λιμεναρχείου Αίγινας, οχήματος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αίγινας, οχημάτων της Ομάδας Αδειούχων Ραδιοερασιτεχνών Αίγινας και του ασθενοφόρου από Κέντρο Υγείας Αίγινας.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png